'İyilik' için koştular

'İyilik' için koştular

05 Kasım 2017 Pazar 20:31
'İyilik' için koştular
Türk Kızılayı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘İyilik Koşusu' Antalya’da yapıldı. 3 kategoride düzenlenen yarışmaya 7’den 70’e Antalyalı katılım sağladı. 
 
Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun himayesinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi Menderes Türel'in desteği ve bazı firmaların sponsorluğunda Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen koşuya 7’den 70’e tüm vatandaşlar ilgi gösterdi. 3 ayrı kategoride düzenlenen koşu Cumhuriyet Meydanı’ndan start alıp Antalya Müzesi istikametine koşuldu. 8-9 yaş minikler gurubunda 500 metre, 10-12 yaş grubunda 800 metre, halk koşusunda ise 4 kilometre koşulan etkinliğe yaklaşık bine yakın iyilik ve sporsever katıldı.
Çekişmeli geçen yarışmalar sonucunda, 8-9 yaş erkekler grubunda Mustafa Arda, kızlarda Tuana Doğan birinci olurken, 10-12 yaş gurubu erkeklerde Meriç Çelik, kızlarda Ecrin Yılmaz, halk koşusunda ise erkeklerde 42 yaşındaki Ali Gözükara, kadınlarda da Fulya Duman birinciliği elde etti.
Koşuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, “Daha önce iki kere düzenlediğimiz iyilik koşusunun 3 kategoride Antalya’da düzenliyoruz. Eminim ki Antalyalılar çok ilgi gösterecekler. Kızılay'a dünyada ve Türkiye’de çok güzel bir algı var. Aynı zamanda kan araçlarımız da hazır. Bu konuda ilgi gösteren vatandaşlarımız Kızılay’a katkılarını sunmuş olacaklardır” dedi.
Yarışmada birinci gelenlerden 9 yaşındaki Meriç Çelik ilk yarışmasında birinci geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Meriç’in babaannesi Fatma Çelik ise torunu koşarken çok heyecanlandığını ve birinci olduğu için de gurur duyduğunu ifade etti.
Halk koşusu birincisi 42 yaşındaki Ali Gözükara ise iyilik için koşan insanlarla koşmanın onur verici olduğunu ifade ederek, “Kızılay’a 3 ayda bir kan veren birisiyim. Burada da hedefimin üzerine çıkmak için yarışmaya katıldım. İnsanlarla yarışmak çok güzel bir duygu. Daha önce Türkiye’de derecelerim de oldu” dedi.
Halk koşusu kadınlar kategorisi birincisi 21 yaşındaki Fulya Duman, yarışmada birinci gelmenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirtirken, yarışmanın en yaşlısı 54 yaşındaki Nuray Özalp da, “Bütün dünya iyilikle dolsun” diyerek anlamlı bir mesaj yolladı.
Yarışmanın sonunda dereceye giren katılıcılara madalya ve ödülleri verildi.
 
Son Güncelleme: 05.11.2017 20:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81