'İlaçlara zam gelecek'

Antalya Eczacı Odası Alanya Temsilciliği Alanya basınıyla buluştu. Çıtırım Hal Kavşağı Şubesi'ndeki kahvaltıya Antalya Eczacı Odası Alanya Temsilcisi Okan Ahmet Yılmaz ile basın mensupları katıldı.

'İlaçlara zam gelecek'

Antalya Eczacı Odası Alanya Temsilciliği Alanya basınıyla buluştu. Çıtırım Hal Kavşağı Şubesi'ndeki kahvaltıya Antalya Eczacı Odası Alanya Temsilcisi Okan Ahmet Yılmaz ile basın mensupları katıldı.

05 Aralık 2017 Salı 19:45
 'İlaçlara zam gelecek'
 
 
Kahvaltının ardından konuşan Yılmaz,  "Ekim ayı sonunda bir seçim gerçekleştirdik. 2 adayla bu seçime girdik. Eczacılarımız bizi tercih ettiler. Kendilerine teşekkür ederim. Güvenlerine layık olacağımı düşünüyorum. Eczacıların sorunlarını biliyorum. Alanya'da karşılaştıkları sorunları biliyorum. Bununla ilgili çözümleri bütün ekibimizle birlikte yerine getirebileceğimizi düşünüyorum. Sorunların neler olduğunu biliyoruz. Birlik beraberlik sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Birlik beraberlik içinde yönetim kurulumuz var. Bunlarla sosyal etkinlikler, geziler aynı zamanda da eğitim programları planlıyoruz. Yeni bir eğitim programı hazırlamayı düşünüyoruz. Çünkü geleceğin eğitimde olduğunu düşünüyoruz. Eczacılar ve ülkemiz için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. İlerleyen zamanda da bunu bütün eczacılar görecek. Halkımızın sağlığı için ilaca rahat ulaşabilmeleri için elimizden geleni yapacağız. Alanya'da 142 eczacı var. 160 eczacıyız. Aslında oda olacak kapasitemiz var. İl olmadığımız için oda olamıyoruz. Burası temsilcilik nezdinde yürütülüyor. Fakat yine de bir yönetim kurulu oluşturduk ve işleri tek başına yürütmek mümkün değil. Bu yönetim kurulumuzla birlikte çalışacağız. Sorunlarımızı halledeceğiz. Bugün de basınla bir araya geldik. 
‘AVRUPA’DA 10 EURO, TÜRKİYE’DE 7 EURO’
Alanya'da fiyat düzenlemesinden kaynaklı bir sıkıntı var. İlaçlar Türkiye'de şu şekilde sınıflanıyor. Avrupa Birliği ülkelerinden en ucuz olan 10 tanesi seçiliyor. Bunların içinden en ucuz ürün hangi ülkedeyse Türkiye'de ona göre fiyatlandırma yapılıyor. O en ucuz ürünün yüzde 70'i oranında fiyat alınıyor. Avrupa'da 10 Euro olan bir ilaç Türkiye'de 7 Euro olarak değer alabiliyor. Bu 7 Euro da yıllık ocak ayında hesaplanan kura göre hesaplanıyor. Türkiye'de şu anda 2.34 TL.  Bu yüzden de ilaçlar Avrupa'dakinin yarı fiyatından bile ucuz.  Bu durumda ithal ilaçlarda bazı sorunlar yaşıyoruz. Bunlar yurt dışından geliyor. Avrupa'da 5 Euro ise, Türkiye'de firma 2 Euro'ya bu ilacı satmak istemiyor. Çünkü bu ürünlerin maliyetleri var. Bu maliyetleri de karşıladıktan sonra da bazı ilaçlarda da sıkıntılar yaşanıyor. Yerli üretimde genelde sıkıntımız yok. Fakat ithal ilaçlarda böyle bir sıkıntımız var. Bu fiyat kararnamesinden kaynaklanıyor. 19 Aralık'ta bununla ilgili bir iyileştirme yapılacak ve bir miktar ilaçlara zam gelecek. Fakat bu ürünler çok ciddi sayıda değil. Tek tek sayılabilecek pozisyonda. Çoğunun muadili var. Çok az sayıda böyle bir ilaçta böyle bir sıkıntı var" dedi.
 
Son Güncelleme: 05.12.2017 19:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81