'Hizmet yağdırmaya devam edeceğiz'

'Hizmet yağdırmaya devam edeceğiz'

18 Ağustos 2017 Cuma 19:36
'Hizmet yağdırmaya  devam edeceğiz'
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya’da hasta ve hasta yakınlarının barınma ihtiyacını karşılamak üzere 5 yıldızlı otel konforunda sosyal tesisin temelini attı. Açılışta konuşan Türel, Alanya'ya hizmet etmekten şeref duyduğunu belirterek, "Alanya'mıza hizmet yağdırmaya devam edeceğiz" dedi. 
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 600 yataklı Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanına inşa edilecek 4 katlı, 24 odalı ve 50 kişi kapasiteli çok amaçlı sosyal ve kültürel tesisin açılışı için Alanya'ya geldi. Oba Mahallesi'ndeki temel atma törenine Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bazı oda başkanlarıyla vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Başkan Yücel, Bizler yerel yöneticiler her zaman sadece yetki ve sınırlarımız 5393 sayılı kanuna riayet ederiz fakat bir bölgenin huzuru, mutluluğu ve refahı için birçok sosyal projelere imza atarız. Biz yerel yöneticiler olarak okullar, yurtlar, kreşler, ibadethaneler yaptıran ve bunları yaptırmaktan haz duyan yöneticileriz. Bugün de burada büyükşehir belediyemizin bir sosyal projesine hep birlikte imza atıyoruz. Ben bu projede emeğe geçen herkese sizlerin huzurunda teşekkür eder, bölgemize yapılan her yatırımın bugüne kadar arkasında durduğumuz gibi bundan sonra da duracağımızın bilinmesini isteyerek şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim" dedi. 
'BU BÖLGENİN UMUDUYUZ' 
Kaymakam Harputlu da, "Halkımız her şeyin en güzeline layık. Bunun için de sürekli ülkemizin her tarafı gibi şantiye gibi çalışıyor. Son yıllarda özellikle Türkiye bölgesel güç olma  yolunda hızla ilerleyen bir ülke. Tabi devletin güçlü olması vatandaşın güçlü olması aslında tam tersi vatandaş güçlüyse devlet güçlü. Bu bölgenin tarihten beri güçlü toplumu olan Türkler bu birlik ve beraberliğimizi bozmadığımız sürece yolumuza hızla devam edeceğiz. Hep bir komşumuzun, bölgemizin umuduyuz. Bu böyle de devam edecek. Toplumumuza, milletimize bu güzel hizmeti sağlayan herkese hepiniz adına teşekkür ediyorum. Bu tesisin Alanya için hayırlı  uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.
'HİZMETLER AKSAMADAN DEVAM EDİYOR'
AK Parti Antalya Milletvekili Aydın da, "Sabahleyin Manavgat'tan Alanya'ya doğru gelirken gerçekten heyecanlandım. Alanya devamlı geldiğim bir yerdi ama bugün mübarek cuma günü dostlarımı göreceğim. bayram günü gibi bir de çok önemli bir işin temel atma günü. Binaya havaya çıkmış ama. Sabahleyin eski meslektaşlarımla bir toplantı yaptık. Şu anda çok mutluyum ve çok heyecanlıyım. Sosyal belediyecilik, devlet bizim iktidarımızın temeli. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden başlayarak partinin temelinde belediyecilik, sosyal belediyecilik var. Bugün burada çok hayırlı bir iş yapıyoruz. Ülkede son 15 yılda büyük hizmetler yapıldı ve Alanya'da da çok güzel işler yapıldı, yapılmaya devam edilecek. 
Son 2 yılda ülkemizin başına gelmeyen kalmadı ama Allah'a şükürler olsun birlik beraberlikle aştık. Buna rağmen hizmetler hiç aksamadan devam ediyor. Bu Antalya için büyük bir şans. Bu şansı devam ettirmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.  
'ALANYA BİZİM GURURUMUZ' 
Temeli atılacak sosyal tesisin projesinin yer aldığı sunumun paylaşılmasının ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, "Bugün burada aslında bir temel atma töreninden öte biz resmi olarak bir temel atma törenini gerçekleştirmek için buradayız. 28 Temmuz'da Aysultan Kadınlar Plajı'nın açılışı için Alanya'daydım. Bugün de burada farklı bir tesisin temel atma töreni için buradayım. Daha önceki gelişimde bir söz sarf etmiştim. Nerdeyse Alanya'da bir temel atma ya da açılış töreninde birlikte olacağız demiştim. Hemen hemen her ay bir tören programını gerçekleştirebiliyor olmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Alanya'ya her gelişimizde bir hizmet, yatırım getiriyor olmak, bu vesilelerle Alanya'da bulunmak bir ayağımızın burada olması hizmette de bereket getiriyoruz. Alanya bizim gururumuz. Alanya'ya hizmette sınır tanımıyoruz. Bu sene Alanya'nın turizmi de geçen senelere göre çok daha güzel bir noktada. İnşallah daha güzel noktalara gideceğiz. Alanya mutluysa biz de mutlu oluyoruz. Alanya'ya da yatırım yağmurlarını yağdırmaya devam ediyoruz.
TÜREL: BAŞKAN YÜCEL'E TEŞEKKÜR EDİYORUM
Bugün sosyal belediyeciliğin güzel bir örneği olarak sosyal ve kültürel tesisimizin temelini atacağız. Aslında bu sosyal ve  kültürel tesis ola geçiyorsa da aslında bunun isminin hasta yakınları konaklama tesisi olması lazım. Hem de 5 yıldızlı tesis kalitesinde konaklama tesisi. Hastane ziyaretlerimizde birçok hasta yakınımızı ağaçların altında, bankların üstünde hastasını bekliyorken geceleyin adeta gökyüzünü kendisine battaniye yapan o hasta yakınları kardeşlerimi gördüğüm müddetçe hep içim sızlıyordu. Bu kapsamda Antalya'da hasta yakınları konaklama tesisi mevcut. Çok önemli bir işlev görüyor. Şimdi bunun aynısını Alanya'ya kazandırıyoruz. Alanya' ya mükemmel bir hastane yapıldı. 300 yataklı ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi. 500 yatak kapasitesine kadar da çıkabiliyor. Hazirandan bu yana yeni binada poliklinik hizmetleri verilmeye başlandı. Böylesine muhteşem bir hastaneye yakınında hasta yakınları konaklama tesisi gerekirdi. İlk göreve seçildiğimde bunun planlamalarına başladık. ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında 30 dönümlük bir yeşil alan vardı. Bir park alanı söz konusuydu. Bunun tahsislerini aldık. Projelerini de yaptık. İnşallah bunun da temelini 2018'in başlarında atarız. Projelerini tamamladık, ihalesini Eylül, Ekim gibi bitiririz. Biz bu hasta yakınları konaklama tesisini hemen hastanenin yanı başında yer bulmakta sıkıntı çektiğimizden dolayı o park alanının bir köşesine planlamıştık. Projeyi o şekilde yaptık. Ama yer bulmakta zorluk çektiğimiz bir süreçte sağolsun Başkan Yücel, 'Bu parkın estetiğini bozmayalım. Burada çok güzel bir park projesi yapıyorsunuz. Onun için benim kendi belediyene ait 100 metre ötede bir mülküm var. O mülkü size tahsis edeyim. Böylelikle parkın estetiği bozulmasın. Hasta yakınları konaklama tesisini de Alanya Belediyesi'nin mülküne yapalım" dedi. Yücel'in bu ilgisi bizi çok mutlu etti. Derhal adım atarak Alanya Belediyesi Meclisi karar almak suret 25 yıl bu alanın tahsisini bize gerçekleştirdi. Projelerimizi revize ettik ve oradaki park estetiği en güzel şekilde korunmak suretiyle burada bu konaklama tesisinin temelini atar hale geldik. Ben Yücel'e bu işbirliği hassasiyeti için teşekkür ediyorum.
'ALANYA'NIN DA ÇÖPÜNDEN ELEKTRİK ÜRETECEĞİZ'
En önemlisi Aysultan Kadınlar Plajı'nın açılışına geldiğimde artık yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik dediğimiz projemiz şimdi bütün bürokratik işlemleri tamamlanarak temek atma noktasına geldi. O da çöpten elektrik elde edeceğimiz Katı Atık Tesisi. Artık Alanya'nın çöpü altın oluyor. Çöp deyip geçmeyeceğiz. Artık çöpümüzü atarken onun enerji kaynağı olduğunu, Alanya olarak da dünyanın en medeni şehirlerinde nasıl yapılıyorsa daha iyi şekilde sağlamış bulunacağız. Geçtiğimiz hafta ben Antalya'nın Alanya'nın birçok ilçenin sorunlarını takip etmek için Ankara'da 2 gün boyunca bir başbakan yardımcısı, 3 bakan, 4 genel müdür güzel bir tur gerçekleştirdik ve benim iftiharla söylediğim Antalya Büyükşehir Belediyesi  evrak memurluğu görevini ifa ettim. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin evrak memuru olarak projelerini masa masa bakanlarımıza, genel müdürlerimize götürmek benim için belediye başkanlığı sıfatından daha önemli. Bundan da şeref duyuyorum. Bu ziyaretlerde Alanya'daki atık çevrim tesisinin imtiyaz izniyle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nü ziyaret ettim. Bu ziyaretlerde de 2 gün içinde götürdüğüm evrak sayın bakan tarafından imzalanarak şimdi çöpten elektrik elde edeceğimiz tesisin imtiyaz iznini de İçişleri Bakanlığı’mdan aldık. Yer teslimini yapıyoruz. Herhâlde Eylül ya da Ekim ayında temelini atacağız. Öyle bizim temeller yosun tutmuyor, hemen filizleniyor ve neticeye gidiyoruz. Zannediyorum 6 ayda en geç 1 senede Antalya'da böyle oldu. Artık Alanya'da da çöpten elektrik elde etmeye başlarız. Başkanım (Yücel) de artık Yumru Tepesi'ne çöp taşımaktan kurtulacak. Çöpümüzü yüzde 100 bertaraf ediyoruz. Bundan da elektrik elde ediyoruz. Alanya'ya da bu yakışır. 
ALANYASPOR'A YAKIŞAN TESİS YAPACAĞIZ
Alanyaspor tesisleri nihai imzaSI bu hafta başbakan tarafından atılacak. Geçtiğimiz hafta Spor Bakanı'nı da Alanyaspor tesisleri için ziyaret ettim ve Alanyaspor'a yer tesliminin yapılması için bürokratik işlem gerekiyor. Onun yazısının yazılmasını bakana arz ettim. Ben Antalya'ya dönüyorken yazının başbakanlığa yazıldığını bakanımız iletti. Şimdi Alanyaspor'a yapacağımız muhteşem tesisin yer teslimini Başbakanlık izniyle inşallah bu hafta, en kötü bayramdan önce tamamlarız ve orada da artık projelerimiz hazır. Temel atma noktasına bir süre sonra ihaleler gerçekleşir gerçekleşmez geliriz. Türkiye gelişiyor. Türkiye ilerliyor, kalkınıyor. Alanya bunun en güzel örneği. Bütün devlet yatırımları gibi bir yatırımı şimdi sadece Alanya'ya Büyükşehir Belediyesi olarak yapabilir durumdayız. Bazıları Antalya'dan Alanya'ya hizmet mi gidermiş, bu Büyükşehir Yasası nerden çıktı demişti.  Şimdi bu yasanın vermiş olduğu imkanlarla bu hizmeti yapıyoruz. Her zaman farklı düşünceler olabilir. Biz her zaman her dediğimiz doğru düşüncesinde bulunmayız."
'ALANYA'YA HİZMET ETMEKTEN ŞEREF DUYUYORUZ'
Sosyal belediyecilikte de büyük hamle yaptıklarına dikkat çeken Başkan Türel, “Engelli hizmet merkezimiz engelsiz ulaşım aracımızla hizmetini sürdürüyor. Sadece Alanya’da 725 kişiye sosyal kart desteği sağladık. Sağ elin gördüğünü sol el görmeden ihtiyacı olan vatandaşımız banka kredi kartı gibi bizim Büyükşehir Belediyesi Sosyal Kartı ile istediği marketten istediği bakkaldan temel ihtiyaçlarını görebiliyor. Alanya’mızda 139 kişiye nakdi yardım 900’ün üzerinde vatandaşımıza eğitim yardımı yapmışız. Hasta yatakları, tekerlekli sandalyeler, akülü engelli araçları yardımları devam ediyor. İşte Tosmur’daki aşevi de şimdi fakirin fukaranın yemek ihtiyacını da anında karşılayabilecek şekilde hizmete girdi. Evimizde pişen yemek ile aynı kalitede. Dolayısı ile Alanya’mıza hizmet etmekten şeref duyuyoruz” diye konuştu.
TESİSİN TEMELİNİ PROTOKOL ATTI
Ardından Başkan Türel ve protokol üyeleri, hep birlikte butona basarak, Alanya Sosyal ve Kültürel Tesisleri temeline harç koydu.
Şehir dışından Alanya’ya gelen veya kalacak yeri olmayan hasta yakınlarının ücretsiz konaklayacağı ve imkanlarından faydalanabileceği tesis, kalitesiyle otel konforunu aratmayacak. Hasta yakınları, hastane bahçelerinde ve banklarda gecelemekten kurtulacak. Sosyal ve kültürel tesiste, hasta yakınları için tüm detaylar düşünüldü. Her biri 30 metrekare olan 2 kişilik konforlu odalarda mutfak nişi, banyo, 2 yatak, gardırop nişi, çekyat ve balkon bulunacak. Hasta yakınlarına hizmet verecek tesis projesi kapsamında ayrıca; resepsiyon, lobi, idari birimler, restoran, jimnastik salonu ve her katta mescit olacak. Tesiste, açık otoparkı, servis alanları, kentsel park alanı ve güvenliği ile hasta yakınlarının rahatı için tüm donanım yer alıyor. Tesis 3 milyon liraya mal olacak. - Mert CANTÜRK 
 
Son Güncelleme: 18.08.2017 19:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81