'Herkesin aday olmaya hakkı var'

'Herkesin aday olmaya hakkı var'

16 Ağustos 2017 Çarşamba 21:05
'Herkesin aday  olmaya hakkı var'
CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, kendi yönetiminde yer alan Mehmet Can Karagöz'ün İlçe Başkan Adaylığı ile ilgili olarak, "CHP'ye üye olan herkesin aday olma hakkı vardır. Gelirler burada arkadaşlarımız adaylıklarını burada açıklarlar. Değişik sokaklarda, sağda solda adaylık açıklaması olmaz. Adaylık açıklamasının yeri CHP ilçe binasıdır" dedi. 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Ali Takavut gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Parti binasında konuşan Başkan Takavut, önce triathlonun iptal edilmesine değindi. Takavut, "Gündemde bir siyasi yanı olmayan, Alanya ile özdeşleşmiş, Alanya'ya mal olmuş, uluslararası dağ bisikleti ve triathlonun iptal edilmeleri var. Sürekli olarak yapılan triathlonun Alanya'ya mal oluşu sonucunda şehir bir şeyler kazandı. Çünkü dünya bazında Alanya tanıtıldı. Çünkü Alanya'nın tanıtıma çok büyük ihtiyacı var. Alanya bir turizm kenti. Dünyaya açılan bir pencere. Yalnız nedendir bilmiyoruz, yapılan açıklamalar bizi çok tatmin etmediği için bazı kuşkularımız var. Konu sadece bütçe yönünde diye ortaya bir şeyler atıldı ancak konunun temelinde bütçe yönü yok. Eğer işin bütçe yönü varsa Alanya halkı, Alanya'daki sivil toplum kuruluşları bunu karşılayabilecek güçte. İşin başka bir yönü var. Federasyonun başındaki yetkili kişi bu işin Avrupa ile olan ilişkilerin sanki devam etmemesi açısından, 'Biz işte Avrupa'ya ders de veririz' şeklindeki düşüncesinden kaynaklanan bir karar olduğunu düşünüyoruz. Eğer böyleyse çok acı. Bizim bu tür yarışmalara ihtiyacımız var. Alanya'yı tanıtmaya ihtiyacımı var. Son 2 yıldır Alanya'nın başına gelenleri çok yakından hepimiz izliyoruz. Alanya'nın temel gelir kaynağı olan turizm neredeyse can çekişiyor. Otellerde her zaman söylediğim gibi bir miktar doluluklar ama var gelir düzeyine baktığımız zaman doluluğun yarı yarıya düşüşü var. Esnafla konuştuğumuz zaman esnafın işleri çok kötü. Esnaf perişan. Ya dükkanını kapatup gidiyor ya icralık duruma düşmüş. Alanya için uluslararası dağ bisikleti, triathlon hatta bu tür organizasyonları daha da çoğaltmamız gerekiyor. Alanya'yı dünyaya daha iyi tanıtmamız gerekir ki ülkelerinden tatile çıkacaklar yapılan reklam sayesinde  Alanya'yı görsünler ve burayı tercih etsinler ama biz bindiğimiz dalı kesiyoruz. Bütün bu gelişmelerin önüne set çekiyoruz. Buradan tekrar çağrı yapıyoruz. Federasyon başkanının net bir şekilde bu yarışmaların iptal gerekçelerini açıklamaları gerekir ki Alanya halkı da bu konuda tatmin olsun" dedi. 
'TÜM DÜNYAYA BU ŞEKİLDE TANITIRIZ'
Cumhurbaşkanlığından 'TC' ibaresinin kaldırılmasına da değinen Takavut, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı diye cumhurbaşkanımız bütün yazışmalarında, haberlerde, tanıtımlarda böyleydi. Ne hikmetse, hangi gerekçelerle olduğunu gerekçelerini bilmiyoruz. Cumhuriyet sözcüğü çıkartılıyor. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak adı geçiriliyor. Şimdi de savunucular şöyle bir şeye geçmiş. Geçmişte de bu 'Bu şekilde söylendi' deniliyor. Biz geçmiş zamana bakmıyoruz. Biz önümüze bakıyoruz. Bizim sorunumuz şu. Cumhuriyet sözcüğünde neden bu kadar korkuluyor. Bundan gurur duymamız gerekirken cumhuriyet sözcüğünden niçin çekinildiğine de anlam veremiyoruz. Umarız kamuoyunun gösterdiği bu tepki karşısında gururla söyleyeceğimiz Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı  diye tü dünyaya bu şekilde tanıtırız" diye konuştu.  
'VATANDAŞLARI KURULTAYA DAVET EDİYORUM'
Yakın zamanda Çanakkale'de bir 'Adalet Kurultayı' düzenleneceğini de belirten Takavut, "Bizim Ankara'dan İstanbul-Maltepe'ye kadar bir 'Adalet Yürüyüşü'müz olmuştu. Türkiye'de de çok ciddi karşılık bulmuştu. Partili, partisiz tüm vatandaşlar buna ilgi duydu. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da hiç kesintisiz bu yürüyüşü tamamladı. Dünya kamuoyunda da gerçekten ilgi gördü. Bunun devamı olarak da şimdi 26-29 Ağustos arasında Çanakkale'de 'Adalet Kurultayı' yapılacak. Biz de tüm Türkiye'deki tüm parti örgütleri Çanakkale'de yapılacak olan kurultaya gideceğiz. O nedenle Alanya'da da 25 Ağustos Cuma günü saat 15.00'de otobüs kaldıracağız. Bu kurultaya gitmek isteyenler CHP İlçe Başkanlığı'na adlarını ve telefon numaralarını yazdırırsa memnun oluruz. 'Adalet Kurultayı'na tüm vatandaşları davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. 
'SAĞDA SOLDA ADAYLIK AÇIKLAMASI OLMAZ'
Parti yönetiminde bulunan İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Can Karagöz'ün başkan adaylığı için kamuoyunda  adının geçtiği, kendisinin aday olup olmayacağı ya da Karagöz'ü mü destekleyeceği sorulan Takavut, "CHP'ye üye olan herkesin aday olma hakkı vardır. Gelirler burada arkadaşlarımız adaylıklarını burada açıklarlar. Değişik sokaklarda, sağda solda adaylık açıklaması olmaz. Adaylık açıklamasının yeri CHP ilçe binası. Arkadaşların burada açıklama yapmasını bekliyoruz. Bana gelince şu anda ilçe başkanıyım. Yönetimimle beraber partimizi en iyi şekilde kongreye götürmek bizim görevimiz. Bu nedenle şu anda benim görevim partimi en iyi şekilde kongreye götürmek" dedi. 
'TÜM ADAYLARI DAVET EDİYORUZ'
Karagöz'ün kendisine aday olmayı düşünüp düşünmediğini söyleyip söylemediği sorulan Takavut, "Sohbetlerimiz oluyor, konuşuyoruz. Böyle adaylığını açıklayacak şekilde 'Adaylığımı açıklayacağım' dediğini duymadım.Düşünüyorum dedi. Tüm üyelerimizin ilçe başkanı olmaya hakkı var. Bunu gelip burada açıklamaları gerekir. Bu çok doğal bir şey. Daha çok da sayılar çıkabilir. Başka arkadaşlarımızı da davet ediyoruz. İlçe başkanlığına aday olmak isteyen tüm arkadaşlarımızı buraya davet ediyoruz. Ben de yanlarında duracağım. Açıklamalarını burada yapabilirler" diye konuştu. - Mert CANTÜRK 
Son Güncelleme: 16.08.2017 21:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81