'Hani sağlıkta çağ atlamıştık?'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, sağlık konusunda yaşadığı bir sıkıntıyı kamuoyuyla paylaştı.

'Hani sağlıkta çağ atlamıştık?'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, sağlık konusunda yaşadığı bir sıkıntıyı kamuoyuyla paylaştı.

12 Ocak 2017 Perşembe 21:00
'Hani sağlıkta çağ atlamıştık?'
Vatandaşların şikayeti üzerine açıklama yapma ihtiyacı duyduğunu söyleyen Takavut, "Gelen şikayet üzerine aynı konuyu araştırmak için dün sağlık ocağına gittim. Bana sağlık ocağından bir kaç ampul iğne yazdılar. Bende Alanya'da bir özel hastaneye gittim. Acilden giriş yapıp raporumu verdim. Aynı zamanda SGK'dan da emekliyim. 20 TL ücret vermemi istediler. İğneyi vurmak için. Bende çıktım oradan, 2 nolu sağlık ocağına gittim. Burada görevlilere iğne yapılacak böyle bir sorunum var dedim. İğnelerim de elimdeydi zaten. Dediler ki biz size iğne yapamayız. Bende sebebini sordum. Onlarda sizin aile hekiminiz neredeyse, nereden bu iğneleri yazdırdıysanız orada yaptıracaksınız yada özel bir hastaneye veya da devlet hastanesine gidip yaptıracaksınız dediler. Bende oradan çıkıp Devlet Hastanesi'ne gittim. Orada bilgilerimi verdim hemen tam beyefendi diyip 1 dakika içerisinde iğnemi vurdular" dedi.
'SAĞLIK OCAKLARI SİZİN İHTİYACINIZI KARŞILAMIYOR'
Açıklamasına devam eden Takavut şunları söyledi: "Ben buradan şunu vatandaşlarıma aktarmak istiyorum. Bunu başına gelen yaşıyor. Bunu yaşayan vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda böyle bir girişimde bulunduk. Gündoğmuş'ta rahatsızlandınız orada bir sağlık ocağına gittiniz, ertesi günde Konaklı'ya geldiniz sağlık ocağından almış olduğunuz vurdurmak için orada ki sağlık ocağından yaptıramıyorsunuz. Ya 40 kilometre gidip Gündoğmuş'ta yaptıracaksınız ya devlet hastanesine geleceksiniz ya da özel hastaneden ücretle yaptıracaksınız. Hani sağlıkta devrim yapmıştık. Sağlıkta çağ atlamıştık. Özellikle hangi hastaneye gidersiniz gidin diye, kamuoyuna şu mesajı verdiler. Acilden girdiğiniz zaman sizden 1 kuruş para alınmayacak denildi. Bunu hepimiz TV'lerde dinledik. Ancak başınıza gelmeyince durumu bilemiyorsunuz. O nedenle ben vatandaşlarımıza çağrı yapıyorum. Sağlıkta çağ falan atlanmamış. Bunu gördük. Devletin olarak bildiğimiz sağlık ocakları da sizin o ihtiyacınızı karşılamıyor. Ya özel hastaneye yönlendiriyor yada devlet hastanesine yönlendiriyor" - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 12.01.2017 21:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81