'Haftada 450 seferle devam edeceğiz'

SunExpress Genel Müdürü Jens Bischof, "2017'de ana pazarımız Türkiye'ye odaklanmaya ve Almanya, Avusturya ve İsviçre'den haftada 450 tarifeli seferle turist taşımaya devam edeceğiz" dedi.

'Haftada 450 seferle devam edeceğiz'

SunExpress Genel Müdürü Jens Bischof, "2017'de ana pazarımız Türkiye'ye odaklanmaya ve Almanya, Avusturya ve İsviçre'den haftada 450 tarifeli seferle turist taşımaya devam edeceğiz" dedi.

21 Şubat 2017 Salı 21:08
'Haftada 450 seferle devam edeceğiz'

Türk Hava Yolları ile Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, Türk turizminin önemli bir ortağı olduğunu, olaylı ve zor geçen 2016 sonuçlarıyla bir kez daha gösterdi. Akdeniz ve Ege bölgelerine tarifeli ve direkt seferlerle en fazla turist taşıyan SunExpress, 2016'da batı Avrupa'dan gelen her beş turistten birini Türkiye'ye taşıyarak Türk turizmine önemli bir katkı sağladı.
SunExpress'in turizm sanayide Türkiye pazar liderliğini sağlamlaştırdığını belirten SunExpress Genel Müdürü Jens Bischof, yaşanan krizlere rağmen istikrarlı bir şekilde uçuşlarını devam ettirerek, 2015 sonuçlarının biraz altında kaldıklarını belirtti: "2016'da yaşanan bütün olumsuzluklara ve turizmdeki zor şartlara rağmen biz istikrarlı bir şekilde uçuşlarımıza devam ettik. Önceki yıla göre 2016'de gelirlerimizde %12'lik düşüş yaşadık ve 1 milyar Euro gelir elde ettik, taşıdığımız yolcu sayısı ise geçen yıla göre yüzde 9 azalarak 7,95 milyon oldu. 2016'da yaşananlar göz önüne alındığında, böylesine zorlu bir yılı bu şekilde atlatmak bizim açımızdan alınabilecek en iyi sonuçtur."
2016'da Antalya turizminde yüzde 30'luk bir düşüş yaşanmasına rağmen, SunExpress'in Antalya'da yalnızca yüzde 9'luk bir düşüş yaşadığını, ancak buna rağmen Antalya'da pazar payını yüzde 36'ya çıkardığını belirten Bischof, "Aktarma merkezimiz İzmir'de ise Pazar payımız yüzde 76'ya çıktı. Biz, SunExpress olarak, 2017'de bizim ana pazarımız Türkiye'ye odaklanmaya ve Almanya, Avusturya ve İsviçre'den haftada 450 tarifeli seferle turist taşımaya devam edeceğiz" dedi.
"Önceki yıllara göre Türkiye'de tatilini geçirmek isteyenlerde bir isteksizlik söz konusu. Ancak, batı Akdeniz'deki tatil bölgelerinin kapasitelerinin sonuna geldiğini görüyoruz. Bu bölgedeki fiyatlar oldukça yüksek kalıyor. Türkiye'deki kaliteyi ve fiyat seviyesini düşününce, 2017'de Türkiye'nin çok cazip bir tatil bölgesi olacağını düşünüyoruz. SunExpress Türkiye'nin güçlü bir turizm ortağı, aynı zamanda Türk iş aleminin de güçlü bir ortağı ve bu her zaman böyle kalacak. 2017'de de turizmde her şeyin daha iyiye gideceğine inanıyoruz. Bu doğrultuda da kapasitemizde herhangi bir küçülmeye gitmiyoruz, tam aksine gelişen talebe anında cevap verecek şekilde pozisyon alıyoruz."
"Biz, SunExpress olarak,2011 yılında Almanya'da kurduğumuz SunExpress Almanya ile beraber, esnek bir filo yapısına sahibiz. Türkiye'den sonra en önemli pazarlarımız arasında Mısır ve Bulgaristan var; Mısır'da yüzde 30'luk pazar payımız var, Bulgaristan'da ise yüzde 26 ile pazar lideriyiz."
Son Güncelleme: 21.02.2017 21:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81