'Görüşmeler umutlandırdı'

'Görüşmeler umutlandırdı'

01 Aralık 2016 Perşembe 00:26
'Görüşmeler  umutlandırdı'
Antalya Ticaret Borsası(ATB) Başkanı Ali Çandır, Başbakan Binali Yıldırım’ın Rusya Federasyonu Başbakanı Dimitri Medvedev ile görüşeceğini, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Alanya’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun konuğu olacağını belirterek, “Bu toplantılar sonrasında, tarım başta olmak üzere kentimizi yakından ilgilendiren konularda her iki ülke halkının da faydasına olacak, iki ülkenin ticari potansiyelini eskisinden daha iyi hale getirecek müjdeli haberleri alırız” dedi.

Antalya Ticaret Borsası(ATB) Kasım ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan başkanlığında toplandı. Yönetimin bir aylık çalışması hakkında üyeler bilgilendirilirken, gündeme ilişkin ve ekonomik değerlendirmelerde bulunuldu. ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, meclis konuşmasına terörü lanetleyerek başlarken, şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Çandır, Adana’da özel bir öğrenci yurdunda çıkan yangında yaşamını yitiren öğrencilere de Allah’tan rahmet dilerken, konuyla ilgili ihmali ve sorumluluğu bulunanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.
“ANTALYA YAKLAŞIMININ ÖNEMİ”
Geçen aralık ayında Rusya ile yaşanan sorunun ardından ATB’nin başkanlığını yürüttüğü Tarım Konseyi’nin öncülüğünde tarım sektörünün tüm paydaşlarıyla acil önlemler ve iyileştirici tedbirler ana başlıklarıyla vali ve milletvekillerinin katılımıyla dosya hazırladıklarını anımsatan Çandır, taleplerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Ekonomi Bakanı ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı başta olmak üzere tüm siyasi ve karar vericilere ulaştırdıklarını kaydetti.
Çandır, ilişkilerde yaşanan krizin tarımın yanı sıra turizm ve ticaret gibi sektörlere de yansıyacağını belirterek, üretim ve ticaretin direncini koruyacak “Antalya Yaklaşımı” önerisinde bulunduklarını anımsattı.
 “RUSLARLA GÖRÜŞMELER UMUTLANDIRDI”
Başbakan Binali Yıldırım’ın Rusya Federasyonu Başbakanı Dimitri Medvedev ile görüşeceğini, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Alanya’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun konuğu olacağını belirten Çandır, “Umarız ki bu toplantılar sonrasında, tarım başta olmak üzere kentimizi yakından ilgilendiren konularda her iki ülke halkının da faydasına olacak, iki ülkenin ticari potansiyelini eskisinden daha iyi hale getirecek müjdeli haberleri alırız” diye konuştu.
Son Güncelleme: 01.12.2016 01:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81