'Gece gündüz çalışacağız'

ALTSO tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen iftar programına 3 bin 500 kişi katılarak rekor kırıldı.

'Gece gündüz çalışacağız'

ALTSO tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen iftar programına 3 bin 500 kişi katılarak rekor kırıldı.

04 Temmuz 2016 Pazartesi 00:15
'Gece gündüz çalışacağız'
ALTSO tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen iftar programına 3 bin 500 kişi katılarak rekor kırıldı. Bu yıl ilk kez üye olmayan vatandaşların da davet edildiği iftarda Bakan Çavuşoğlu, ALTSO Başkanı Şahin'i yalnız bırakmadı. İftarda yaptığı konuşmada Başkan Şahin'i 'Çalışkan Başkan' diyerek övgüler yağdıran Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'ni daha güçlü bir devlet yapmak için gece gündüz çalışacağız" dedi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO)  tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen geleneksel iftar programına üyelerden ve vatandaşlardan rekor katılım oldu. Milli Egemenlik Stadı arkasında faaliyet gösteren Park Alanya'da düzenlenen iftarda hazırlanan 3 bin 500 kişilik masaların tamamının dolduğu gözlenirken, iftara 500 civarında oda üyesi olmayan vatandaş davet edilerek bu yıl bir ilk gerçekleştirildi. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven davetlileri kapıda karşılarken, oda personeli katılımcılara tek tek masalara kadar eşlik ettiler. İftara Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanı sıra, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın, Alanya Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Alanya Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Antalya eski milletvekili Hüseyin Yıldız, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, ALTSO Yönetim ve Meclis Üyeleri, ALTSO ve diğer oda üyeleri, şehit, gazi yakınları ve yabancılar katıldı.

“ELİMİZDEN GELEN GAYRETLE ÇALIŞIYORUZ”
İftarda üyelere seslenen Başkan Şahin, görev süreleri boyunca üye odaklı çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başkan Şahin, “Üç yıldır elimizden gelen gayretle çalışıyoruz. Artık üyelerimizle bir aile olduk. Daima üyelerimiz için çalıştık. Onların sorunlarının çözümü konusunda projeler geliştirdik” dedi. Başkan Şahin, “Hizmet bayrağını aldığımız günden bu yana Alanya'yı cazibe merkezi haline getirmek için çalışmalar yaptık. Olmazsa olmazımız ulaşımdı. Gazipaşa-Alanya Havalimanı (GZP) yeterli seviyeye geldi. Alanya’mızın gururu sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'ndan bir devlet üniversitesi istedik. SAğolsunlar onu bize verdiler. Bu üniversitenin tam 600 milyon TL katkısı olacak. Alanya'nın en büyük eksiği Turizm Meslek Yüksekolulu (MYO) idi. Kalifiye eleman çok önemliydi. İnşallah Ağustos'ta MYO'yu bitireceğiz. Bu okulda ihtiyaç olan ara eleman yetiştireceğiz” dedi.

“ALTSO AKADEMİ’Yİ KURDUK”
Başkan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: “ALTSO'yu kampüs haline getirdik. Bu anlamda ALTSO Akademi’yi kurduk ve 20 bin sertifika verdik. Hedefimiz 50 bin sertifika. Marka şehir olmak için hallerin birleşmesi, sanayi sitesinin taşınması gerekiyordu. 280 dönüm alanı sanayi sitesi kuracağız. Akdağ Kayak Merkezi'ni Sayın Bakanımız ile birlikte takip ediyoruz. Yurtdışı fuarlarında çok şeyler yaptık. Başkan Yücel'den Alanya Turizm ve Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı olmasını istedim. Alanya artık 250 bin TL ile tanıtılmıyor. Rus krizi oldu. Rusları kahvaltıya davet ettik. Bu kahvaltıya Bakanımız Çavuşoğlu da katıldı. Buradan dünyaya mesaj verdik. Gün birlik beraberlik zamanı. Ekonomik anlamda yapmamız gerekenleri yapmamız lazım." ALTSO Yönetim Kurulu’nun gerçekleştirdiği projeleri de üyelere aktaran Başkan Şahin, yeni planlanan çalışmalar hakkında da üyelere bilgi verdi. Başkan Şahin ayrıca başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere konuşmasında iftara katılan herkese teşekkür etti.

ŞAHİN HELALLİK İSTEDİ
Şahin ayrıca "Önümüzde bir seçim var, aday oluruz, olmayız. Aday oluruz, bizlerin teveccühünü alırız, almayız takdir Allah'ın ve sizlerin. Benim hakkım helal olsun, siz de haklarınızı helal edin" diyerek üyelerden helallik istedi.

KALKINDIRMA DÜŞÜNCESİNE SAHİP OLDUK
Başkan Şahin’den sonra söz alan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Rusya ile aramızın düzelmesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın attığı adım milat oldu" dedi. Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven konuşmasını şöyle devam etti: "Alanya’mızın çok yoğun gündemi var. Sezon başında turizmciler ile toplantılar yaptık. Alanya’mızı nasıl kalkındırırız düşüncesine sahip olduk. Sayın Bakanımız Ankara’da Alanya’nın sesi oldu. Rusya ile aramızın düzelmesinde Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'da büyük emek sarf etti" dedi.

“BAŞKAN ŞAHİN ÇOK ÇALIŞKAN”
Başkan Şahin’den sonra söz alan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’i çalışmalarından dolayı tebrik etti. Başkan Şahin’in yaptığı çalışmaları takdirle karşıladığını açıklayan Bakan Çavuşoğlu, “ALTSO Başkanımız çok çalışkan. Alanya’nın her türlü projesine koşturuyor” dedi. Çavuşoğlu konuşmasının devamında şunları söyledi: "Alanya'da görmek istediğimiz tablo bu, birlik ve kardeşlik. Geçen gün İstanbul'da 44 vatandaşımızın canına kıydılar. Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Sizler İslam'ı temsil edemezsiniz. Siz bizleri yıldıramazsınız, yolumuzdan döndüremezsiniz. Alanya ve Antalya turizmde sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Hükümet olarak turizmcinin yanındayız. Bu kriz bize çok şey öğretti. Yeni destinasyonlar aramamız lazım. Kuşyuvası tünellerini bu sene bitiriyoruz. Bunlar yetmez. Alanya ve Antalya'nın turist potansiyelini arttırmak için sağlık ve spor turizmine yönelik çalışmalar yapmalıyız."

'BİRAZ DUYARLILIK BEKLİYORUM'
Bir golf sahasının ihaleye çıktığını ve ALTSO'nun bir üyesinin bile bu ihaleye katılmadığını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "İhaleye kimse girmediği için iptal oldu. Bir kez daha ihaleye çıkacak. Biraz duyarlılık bekliyorum. Golf sahasını da devlet yapacak değil. Son günlerde dış politikada yoğun bir gündem yaşıyoruz. Avrupa Birliği (AB) ile yeni bir fasıl açtık. Bu bizim AB'ye girme kararlılığımızın göstergesi. Amacımız vatandaşımızın hakkı olan vizesiz seyahati almak. İsrail ile sorunlarımız vardı. israil birkaç yıl önce özür diledi. Bugün (1 Temmuz) Mersin'den 14 tonluk bir gemi insani yardımları ulaştırmak için yola çıktı. Gazzelilerin yıkılan evlerini, okullarını, hastanelerini ayağa kaldıracağız" şeklinde konuştu.  

'İLK MEYVEYİ TURİZMDE ALDIK'
Rusya ile yaşanan krize de değinen Çavuşoğlu, "Karşılıklı adımı attık. Önce mektup gönderildi. Sonra Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüştü. Dün Brüksel'deydik, bugün Soçi'deydik. Bu Türk dış politikasının bir başarısı. Putin ile Erdoğan görüşecek.  İki ülke arasında düzelmeye başlayan ilişkilerin ilk meyvesini turizmde aldık. Gücümüzü bu ülkenin potansiyelinden alıyoruz. Siftahsız dükkanınızı kapattığınız, otelinizi açamadığız günlerde bile hükümete güvendiğiniz için sizlere teşekkür ederim. Türkiye cumhuriyetini daha güçlü bir devlet yapmak için gece gündüz çalışacağız" diye konuştu.

- Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 04.07.2016 00:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81