'Esnafın yüzü 2017'de gülecek'

AESOB'un toplantısını Alanya'da gerçekleştiren Başkan Adlıhan Dere, 2016 sezonun kötü geçtiğini belirterek: "İnşallah 2017 senesi içerisinde daha iyi iş yapacak esnafımız.

'Esnafın yüzü 2017'de gülecek'

AESOB'un toplantısını Alanya'da gerçekleştiren Başkan Adlıhan Dere, 2016 sezonun kötü geçtiğini belirterek: "İnşallah 2017 senesi içerisinde daha iyi iş yapacak esnafımız.

03 Kasım 2016 Perşembe 23:04
'Esnafın yüzü 2017'de gülecek'
AESOB'un toplantısını Alanya'da gerçekleştiren Başkan Adlıhan Dere, 2016 sezonun kötü geçtiğini belirterek: "İnşallah 2017 senesi içerisinde daha iyi iş yapacak esnafımız. Bizler buna canı gönülden inanıyoruz. Ortada irade koyan devlet, cumhurbaşkanı var. Piyasaların morali düzgün olduktan sonra her şey de güzel olacak buna inanıyoruz. Kimse moralini bozmasın. İnşallah 2017 iyi olacak" dedi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere ve yönetimi, yönetim kurulu toplantılarını Alanya Şoförler Odası'nda gerçekleştirdi. Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp ve Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci'nin de katıldığı toplantı sonunda açıklama yapan AESOB Başkanı Dere, "Antalya'da 75 odamız 75 bine yakında Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak üyemiz var. Bu 75 odamızın 10 tanesi de Alanya'da bulunmakta. Alanya'da da Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar birliğinde 3 tane başkanımız Alanya'yı temsil ediyor. Bugün geçen ay ki kararımızla Alanya'da yönetim toplantısı yapma kararı aldık. Çeşitli ilçelerde yönetim kurulumuzu toplamaya devam edeceğiz. Yönetim kurulu toplantısında esnafımızın bir aylık değerlendirmesi hem de önümüze ışık tutacak esnafımızla ilgili kararlar almak için Alanya'dayız. Burada olmamızın bir sebebi de Alanya esnafımızın çarşısını ziyaret edeceğiz. Onların sezon sonu dertlerini, sorunlarını dinleyeceğiz. Zaten dertlerini, sıkıntılarını biliyoruz. Alanya'da ki başkanlarımız her ay ki Antalya toplantısında sorunları dile getiriyorlar. Bizde bu sorunları Antalya'ya gelen bakanlarımıza bir dosya halinde sunuyoruz. Birçoğunu da çözmüş durumdayız. İnşallah bundan sonrada daha önemli sıkıntılar olmamasını diliyoruz. Alanya'da esnafımızın güzel işler yapacağına inanıyorum" dedi
'İŞSİZLİK FONUYLA İLGİLİ SÖZ ALDIK'
Kötü giden sezonun ardından dükkan kapatan esnafın evine ekmek götürebilmesi için teşvik verilmesi için bakanlara talep sunduğunu ve talebi bakanlar kurulunda geçireceklerine dair söz aldığını söyleyen Dere,"  Antalya'ya gelen bütün bakanlarımıza bizi ilgilendiren sorunların hepsini dosya halinde verdik. Geçen hafta içerisinde 4 bakanımız Antalya'daydı. Gümrük ve Ticaret Bakanımız, Dışişleri bakanımız, Tarım Hayvancılık bakanı Faruk Çelik, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'na dosyaları aktardık. Bu dosyaların içerisinde, işten çıkarılan işsiz kalan kardeşlerimize devlet tarafından teşvik veriliyor. Bizimde esnaf ve sanatkarımıza 9 ay ve 12 ay arasında daha karar alınmadı ama sözünü aldık. Dükkânını kapatan borcu kalan esnafımıza teşvik alma konusunu ilettik. Tabi bu arada işini kapatan arkadaşımızın işini düzeltme şansı ve evine ekmek götürebilmesi için bu teşviki talep ettik. Hükümet tarafından da kabul edildi. Bakanlarımızın dördü de bu konunun bakanlar kurula gelmesi halinde ilk evrede geçireceklerini söylediler" dedi.
'2017 YILI İYİ OLACAK'
Sezon sonuna kadar 150 bine yakın turist geleceğini belirten Dere," Bu sene Antalya turizmi çok kötü gitti. Son 20 yılın en kötü sezonunu yaşadık. Burada en fazla etkilenen ilçelerimizden birisi de Alanya. Sezon öncesi kötü olduğu zaman burada sizlere açıklama yapmıştım. Hükümetimizin kötü giden sezon sonrası çalışmalar yaptı. Rus uçağının düşürülmesinden sonra PKK terör örgütünün ülke üzerindeki tehditti, FETÖ terör örgütünün hain darbe planı esnafımızın düzenini bozdu. Ama hükümetimiz gayretli bir çalışma doğrultusunda Rusya ile olan ilişkilerin düzelmesi, PKK'nın ve FETÖ terör örgütün üzerine gitmesi piyasalara biraz moral verdi. Bu moral doğrultusunda Rus ve diğer turistlerimiz Antalya'ya gelmeye başladı. Şu ana kadar da benim tahminlerime göre yılsonuna kadar 150 bine kadar turist gelecek. Alanya'da da yüzde 25 seviyesine kadar düşmüştü sezon öncesi. Biraz toparlandığını biliyoruz. Ağustos, Eylül ayları içerisinde yerlerin olmadığını gördük. Biraz toparlanma oldu. İnşallah 2017 senesi içerisinde daha iyi iş yapacak esnafımız. Bizler buna canı gönülden inanıyoruz. Ortada irade koyan devlet, cumhurbaşkanı var. Piyasaların morali düzgün olduktan sonra her şey de güzel olacak buna inanıyoruz. Kimse moralini bozmasın. İnşallah 2017 iyi olacak diyorum" dedi. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 03.11.2016 23:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81