'Esnafımız kendisine çeki düzen vermeli!'

Bir dizi temaslarda bulunmak için Alanya'ya gelen AESOB Başkanı Adlıhan Dere, esnaflara tavsiyelerde bulundu.

'Esnafımız kendisine çeki düzen vermeli!'

Bir dizi temaslarda bulunmak için Alanya'ya gelen AESOB Başkanı Adlıhan Dere, esnaflara tavsiyelerde bulundu.

04 Haziran 2017 Pazar 19:29
'Esnafımız kendisine  çeki düzen vermeli!'
Turizmin kötü gittiğini ve esnafın sıkıntı yaşadığını yakından bildiğini söyleyen Dere, "Esnaflarımızın da kendisine biraz çeki düzen vermesi lazım. Özellikle giyim, kuşumlarının yanı sıra saç, sakal bakımlarını yapmaları gerek. En önemlisi de sattıkları ürünlere etiket koysunlar. Bunlar olursa turist gelir ve alışveriş yapar" dedi.
 
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Alanya'da 2017 turizm sezonundan beklentileriyle ilgili konuştu. Türkiye'nin geçen yıl çok ciddi badireler atlattığını söyleyen Dere, "Bir taraftan PKK terör örgütü ülkemizdeki tehditi ve bir taraftan 15 Temmuz hain darbe girişimi gibi gelişmeler turizmi çok kötü etkiledi. 2015'de 12 milyona yakın turist gelirken yüzde 44'lük kayıpla 2016 yılında 6.5 milyon turist gelmişti. Fakat 2017 yılında biraz daha farklı görüküyor. Terör örgütü yine var ama kararlı bir hükümet, kararlı bir Cumhurbaşkanımız var. Bununla ilgili her türlü tedbirleri aldılar. Bu doğrultuda 2017 turizminin daha iyi gideceği görülüyor. Havalarında ısınmasıyla turistlerin gelmeye başladığını da gördük. İnşallah inanıyorum 2017 yılında 2015 yılındaki turizm sezonunu yakalayacağız" dedi.
'BU SENE AVRUPALI TURİST GELECEK'
Esnafların 'Rus turist geliyor ama para kazandırmıyor, Avrupalı turistlerin gelmesi gerekli' sözleriyle ilgili de konuşan Dere, "Avrupa pazarına ben bundan 15 gün önce İtalya'ya gittim. İtalya Roma'da da ağım şahım bir turist yok. Onlarda terörle ilgili çok ciddi endişe yaşıyorlar. Sokaklarda ağır silahlı askerler dolaşıyor. Tabi ki Avrupalı buraya gelmek zorunda. Çünkü Avrupa'ya bakıldığı zaman Avrupa'da ki ne otelleri nede oradaki yaşan şartları onları tatmin edecek konumda değil. Çünkü Türkiye'deki oteller 5 yıldız konumunda ve en güzel şekilde ağırlanmaktalar. Ben bu sezon Avrupa'lı turistlerin özellikle Antalya ve Alanya'mıza geleceğine inanıyorum" diye konuştu.
'TURİSTLERİN GÜVENİNİ ARTTIRMALIYIZ'
Turizm sezonunun kötü geçmesinden dolayı birçok esnafın Alanya'da işyerini kapatması ve kredilerle ayakta kalmasıyla ilgili de konuşup esnaflara tavsiyelerde bulunan Adlıhan Dere, "Alanya'da esnafların kredi ile yaşadığını ben geçen sene geldiğimde söylemiştim. Alanya'da 4 tane kredi kefalet kooperatifi var. Onlara da sorduğumda esnafların kredi ödemekte zorlandığını söylüyorlar. Vakat esnaflarımızında biraz kendilerine çeki düzen vermelerini istiyorum. Çünkü gelen turistler kendi ülkelerinde baktıklarında bir ürün almak istediklerinde etiket olduğunu görüyorsunuz. Buradaki arkadaşlarımızında özellikle ürün satanlar muhakkak etiket bulundursunlar ki gelen turistlerin güvenini kazansınlar. Bunlar olmadığı zaman turist girdiği mağazada yada lokontada veya pastanede nereye girerse girsin üzerinde etiket olmadığı hiç bir ürünü almak istemiyor. Çünkü kasaya gideceği zaman kaç para ödeyeceğini bilmesi lazım. Ayrıca müşteri ilişkileri giyim kuşamlarına daha fazla dikkat etmeleri lazım. Sakalları, bıyıkları, saçları gelen turistin gözünde çok ciddi anlam ifade ediyor.  Bizde kendimize dikkat etmek zorundayız ki müşteri bizim dükkanlarımız gelsin" dedi. – Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 04.06.2017 19:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81