'Esnaf gidişattan memnun değil!'

CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, Bayram tatilinin kısa olmasından dolayı iç pazarda durumun içler acısı olduğunu belirterek: "Avrupa pazarında da 2016'ya oranla yüzde 41'lik düşüş var. Rus pazarında ise geçen yıla oranla bir patlama yaşanıyor. Ancak fiyatlar çok dip yaptığından esnaflar gidişattan memnun değil" dedi.

'Esnaf gidişattan memnun değil!'

CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, Bayram tatilinin kısa olmasından dolayı iç pazarda durumun içler acısı olduğunu belirterek: "Avrupa pazarında da 2016'ya oranla yüzde 41'lik düşüş var. Rus pazarında ise geçen yıla oranla bir patlama yaşanıyor. Ancak fiyatlar çok dip yaptığından esnaflar gidişattan memnun değil" dedi.

07 Haziran 2017 Çarşamba 21:52
'Esnaf gidişattan memnun değil!'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı dün haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Ali Takavut toplantı sonunda gündemi değerlendirdi. Türkiye'de tesis yapımı için kesilmesinin yasaklandığı zeytin ağaçları ile ilgili konuşan Takavut, "Zeytin ağaçlarının kesimi ile ilgili ve oraların imara açılması ile ilgili bir sürü tartışmalardan sonra, oraların belirli komisyonlardan geçerek Bakanlar Kurulu'nun kararıyla, gerekirse tesis yapılabileceği konusunda kararlar alınıyor. Dün bence talihsiz bir açıklama vardı. Sayın Başbakanımız, ‘tesis mi daha önemlidir? Zeytin ağacı mı daha önemlidir.’ diye bir sözcük kullandı. Tesisin daha önemli olduğunu ve orada istihdam sağlanacağını ima etti ancak biz öyle demiyoruz. Eğer ileride bir açlık söz konusu olacak olsa zeytin ağacı olan ve zeytini olan ülkeler açlığı en az hissedecek ülkeler olacaktır. Bunun altını bir kere çiziyoruz." dedi.
'KATAR OLAYINDA TAVRIMIZI KOYALIM'
7 tane Arap yarımadası ülkesinin birleşerek Katar'a uyguladıkları ambargo Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşmüştü. Konuya ilişkin açıklama yapan Takavut, "Buradan ben şunu öneriyorum; ülkemiz yani Türkiye Cumhuriyeti bu konuda tarafsız olmalı. Biliyorsunuz 7 tane ülke Katar’a karşı tavırlarını koydular. Türkiye burada tarafsız davranarak bu ülkenin durumu ile ilgili ne ortaya çıkacak, duruma göre pozisyon alması gerekir. Şu anda orta yerde, bir seyirci gibi ve bir arabulucu gibi hareket ediyoruz ama önümüzdeki günlerde net tavrımızı koymamız gerekir." diye konuştu.
'TATİLİN KISA OLMASI İÇ PAZARA YANSIYACAK'
Bu yılki Ramazan bayramı ile ilgili de konuşan Başkan Takavut, "Geçen yıl aşağı yukarı 350 bin misafir ağırlandı Türkiye genelinde bayram tatilinde. Bu sene bu tatil çok kısa olacağından dolayı, iç turizmdeki hareketliliğin de daha az olacağı ve hatta yapılan çalışmalara göre geçen sene 350 bin olan rakamın bu sene 200 bin civarına kadar düşeceği söyleniyor. Bu da iç turizm açısından hiç iç acıcı bir durum değil" dedi.
'RUS PAZARINDA PATLAMA VAR'
Alanya turizminin genel durumuna da değinen Takavut, "Geçen de söyledim; Özellikle Avrupa pazarı 2016 Mayıs ayında 251 bin, 250 bin iken bu rakam 2017 Mayıs ayında 147 bine inmiş. Yani kayıp yüzde 41 dolayında. Hollanda’da geçtiğimiz 2016 Mayıs ayında 32 bin 800’den, 21 bin 800’e inmiş. Burada ciddi bir kayıp var. Rus pazarı 2016’da 9 bin 320 iken bu senede 505 bine çıkmış. Yani Rus pazarında bir patlama var. Fakat tüm turizmcilerin ortak olduğu bir nokta var oda şudur; Fiyatlar çok dip yaptığından dolayı özellikle otelciler bu şekildeki gidişten pek memnun değiller. Her zaman söyledim gibi biz otelciler tüm arkadaşlarımız fiyatla rekabet yapmayalım; hizmetle yapalım, standartlarımız yükselterek yapalım ve Alanya turizm açısından bir marka olsun" diye konuştu. - Mert CANTÜRK 
 
Son Güncelleme: 07.06.2017 21:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81