'Erken teşhis hayat kurtarır'

1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi stant açarak vatandaşları kansere karşı bilinçlendirdi.

'Erken teşhis hayat kurtarır'

1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi stant açarak vatandaşları kansere karşı bilinçlendirdi.

07 Nisan 2017 Cuma 22:40
'Erken teşhis hayat kurtarır'

 Farkındalık sağlamak, erken teşhis ve tanı konularında vatandaşları bilinçlendirmek adına stant açıldı. Çiçek, broşür ve çeşitli hediyelerin dağıtıldığı stantta, hastaların kanserle  ilgili sorularına yanıt verilerek bilgilendirildi. Hastalar müzik dinletisi eşliğinde  stantta görevli sağlık personelinin  bilgilendirmesini dinledi. Bazı vatandaşlar  kendisini  müziğin ritmine bırakarak oynadı. Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan erken teşhisin çok önemli olduğunu vurgulayarak; kanserden değil geç kalkmaktan korkun dedi. Yazan; “Hastane  yönetimİ olarak bugün burada  kanser hastalığına dikkati çekmek, duyarlılığı arttırmak ve farkındalığı yaratmak adına bulunuyoruz. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Bizler Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi olarak daima yanlarındayız. Erken tanı ve teşhis konularında kadınlarımız  KETEM' de ücretsiz muayene olabilirler ve tetkiklerini yaptırabilirler.” Dedi.  Başhekim Yardımcısı Onkoloji Uz. Dr. Oya Malbora Karadağ kanser hastalığında erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu, ellerinden geldiği kadar her hastayı bilgilendirmeye çalıştıklarını dile getirdi. Karadağ;” 1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında standımızı açtık. Erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu  ve hayat kurtardığını   anlatmak amacıyla  bizde Alanya Eğitim Araştırma  Hastanesi olarak müzik dinletisiyle birlikte  hastalarımıza bilgilendirme broşürleri dağıtmaktayız. Halkımızın bu kadar ilgi göstermesi bizleri de çok sevindirdi dedi.
Son Güncelleme: 07.04.2017 22:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81