'Derya Gülü' ile seyircinin karşısına çıkacaklar

Alanya Belediye Tiyatrosu, yeni sezonda yeni oyunla seyircinin karşısına çıkıyor. Alanya Belediye Tiyatrosu bu sezon 4’üncü yeni oyunuyla 24’üncü sahnesini ‘Derya Gülü’ ile yapacak.

'Derya Gülü' ile seyircinin karşısına çıkacaklar

Alanya Belediye Tiyatrosu, yeni sezonda yeni oyunla seyircinin karşısına çıkıyor. Alanya Belediye Tiyatrosu bu sezon 4’üncü yeni oyunuyla 24’üncü sahnesini ‘Derya Gülü’ ile yapacak.

16 Şubat 2017 Perşembe 20:12
 'Derya Gülü' ile seyircinin  karşısına çıkacaklar

Ege kıyılarında yer alan bir sahil kasabasında yaşlı bir balıkçının, evli olduğu, Necati Cumalı’nın yazdığı Derya Gülü, karısıyla aralarındaki geçimsizliğin yol açtığı dramı konu alıyor. Oyunda yaşlı balıkçı Haşim Kaptan rolünü Nejat Koper, karısı Meryem rolünü Birke Muratal ve genç balıkçı Sinan rolünü ise Vedat Akbulut oynuyor. Derya Gülü, bugün saat 20.00’da Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) seyirciyle buluşacak.
Alanya Belediye Tiyatrosu yönetmenlerinden, rejisör Murat Atak, Alanya Belediye Tiyatrosu’nun gün geçtikçe geliştiğini söyledi. Atak,” Geçmişte sade bir siyah fon ve küçük dekorlarla yaptığımız oyunları son 3-4 oyundur ciddi prodüksiyonlarla gerçekleştiriyoruz. Tabii ki bu bir süreçtir. Alanya Belediye Tiyatrosu artık İstanbul, Eskişehir, Kocaeli gibi büyük şehirlerin ödenekli tiyatrolarının ardından geliyor.  2016-2017 sezonumuzda seyircimize Necati Cumalı'nın yazdığı benim sahneye koyduğum Derya Gülü oyunu sahneye koyacağız” dedi.  
“Derya Gülü ile seyircilerimizin karşısına çıkıyoruz”
2016-2017 sezonu Necip Fazıl'ın Püf Noktası, Engin Anak'ın ‘Bu Ne Vasiyet’ ile seyircilerimize merhaba dediğini söyleyen Atak,” Orhan Veli'nin şiirlerinden oluşturulan Nil Banu Engindeniz’in düzenlediği ‘Orhan Veli’yle Git Gidebildiğin Yere’ şimdi de Derya Gülü ile seyircilerimizin karşısına çıkıyoruz. Tiyatronun 9’uncu yılında neredeyse 50'ye yakın eser sergiledik. Milli birlik ve beraberliğimizi koruyabilmenin en güzel yollardan biri de sanata evet demek. Sanatı sanatçıyı halkala buluşturarak, doğru güzeli bulmaları, kendilerini sorgulamaları, bizim onlara ayna tutmamızla bu toplumun gelecekte çok daha barışık bir düzen içinde yaşayacağı ve birbirimizi daha çok seveceğimiz inancıyla çalışmalarımız var gücümüzle sürdürüyoruz. Bizim 3’üncü zilimiz çaldı, Derya gülü ile seyircilerimizi bekliyoruz” diye konuştu.
Tiyatro müdürlüğü altında hem kültür hem de sanatı anlatmak ve yaşatmak adına tiyatroya önem verdiklerini aktaran Atak,” Tiyatromuzda yaklaşık 3 yıldır 19 eser çıktı. Biz faaliyet raporumuzda geçen yıl tiyatromuza 10 bin izleyici hedeflemişiz ama 28 bin kişiye ulaşmışız. Demek ki Alanya Belediyesi güzel işler yapıyor. Hatta edindiğim bilgilere göre Türkiye’deki belediye tiyatroları arasında da ilk 4’e girmiş bir tiyatromuz var. Sadece Alanya’da oyun sergilemek değil, Adana’da, Eskişehir’de, Manavgat’ta hatta Ankara’da kapalı gişe oynayabilen bir ekibimiz var, birçok ödülümüz var. Ben tiyatro müdürlüğü ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Son Güncelleme: 16.02.2017 20:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81