'Derya Gülü' Dünya Tiyatro Günü'nde alkışa doymadı

Alanya Belediye Tiyatrosu’nun son oyunu, “Derya Gülü” 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde tekrar sahnelendi.

'Derya Gülü' Dünya Tiyatro Günü'nde alkışa doymadı

Alanya Belediye Tiyatrosu’nun son oyunu, “Derya Gülü” 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde tekrar sahnelendi.

28 Mart 2017 Salı 21:35
'Derya Gülü' Dünya Tiyatro  Günü'nde alkışa doymadı
 Yönetmenliğini Murat Atak’ın yaptığı, Belediye Tiyatrosu Oyuncularının sahnelediği, Necati Cumalı’nın eseri Derya Gülü, seyirciden tekrar büyük alkış aldı.

SEYİRCİLERE KARANFİL DAĞITILDI
Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü tarafından oyunu izlemeye gelen vatandaşlara, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü anısına karanfil dağıtıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iki perdelik drama oyun, büyük beğeniyle izlendi.
OBA KIZ YURDU ÖĞRENCİLERİ DE DAVET EDİLDİ
27 Mart Dünya Tiyatro Günü’ne özel olarak sahnelenen oyuna, Alanya Belediyesi Oba Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler de davet edildi. İkinci dönem sınavlarının başladığını ve yoğun bir sınav temposu yaşadıklarını belirten öğrenciler, Derya Gülü’nü çok beğendiklerini söylediler. Tiyatro jesti için Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e ve Belediye Tiyatrosu oyuncularına teşekkür eden öğrenciler, oyunun onlar için iyi bir moral olduğunu söylediler.
OYUNUN KONUSU:
Ege kıyısındaki bir sahil kasabasında yaşlı bir balıkçının, karısıyla aralarındaki geçimsizliğin yol açtığı dramın anlatıldığı oyun 2 perde olarak sahnelendi.
Meryem ile balıkçı kocası Haşim Kaptan arasında ciddi bir yaş farkı vardır. Meryem kendisini sevgisiz ve yalnız hissetmektedir. Meryem’e yakınlaşmaya başladığı şüphesiyle yanındaki adamını kovan Haşim Kaptan, yeni bir yardımcı bulur kendine: Sinan. Yaşça da birbirlerine denk olan Meryem ile Sinan arasında bir yakınlaşma başlar. Oyunda yaşlı balıkçı Haşim Kaptan rolünü Nejat Koper, eşi Meryem rolünü Birke Muratal ve çiftin hayatına girerek tüm dengeleri değiştiren genç balıkçı Sinan rolünü ise Vedat Akbulut canlandırıyor.
Son Güncelleme: 28.03.2017 21:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81