'Demokratik, parlamenter listeye destek vereceğiz'

'Demokratik, parlamenter listeye destek vereceğiz'

06 Eylül 2017 Çarşamba 20:46
'Demokratik, parlamenter  listeye destek vereceğiz'
CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, 1 Ekim'de gerçekleştirilecek olan ALTSO seçimlerinde CHP İlçe Teşkilatı olarak, "Demokratik parlamenter sistemi savunan demokratik, laik, hukuk devletini içine sindirmiş hangi liste varsa hangi liste önümüze gelirse, görürsek o listeye destek veririz" açıklamasında bulundu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, parti teşkilatında basın açıklaması yaptı. Gündeme ilişkin konuşan Başkan Takavut, "Bir bayram geçirdik. Kurban Bayramı'nda burada beklentiler çok yüksekti. Bu beklentiler tam karşılanmadı. Bununla ilgili Alanya'daki tüm turizm sektörünün tamamını kapsayan sadece otelleri değil, buradan ekmek kazanan 54 yan sektörü de içine alan bir önerge belediyeye meclis üyelerimiz tarafından hazırlanarak verildi. Verilen bu önerge çok yerindeydi ve mecliste de büyük çoğunlukla kabul gördü. Umarız belediye meclisindeki tüm arkadaşlarımızın, burada partili olarak değil de Alanya'da turizmden ekmek yiyen vatandaşların haklarını koruyucu ve alınacak kararlarla ilgili partiler üstü bir kararla esnafımızı rahatlatması açısından bu önerge verildi. Önümüzdeki günlerde bu önergemizin de takipçisi olacağız. Alanya'daki bütün esnaf için iyi bir gelişme olacağını umuyorum. Buna yetkililer yani hükümet de bu meclisin almış olduğu kararlara muhakkak önem verecektir. Öyle zannediyorum Alanya bu yıl şöyle böyle turizmi kurtaracak gibi ama önümüzdeki hafta yılı da çok parlak görmüyorum. Çünkü şimdiden yapılan anlaşmalara baktığınız zaman geçmiş yıllarda ağustos ayının sonunda eylülün başında giden Avrupa pazarıyla ilgili kontratların henüz yeterince başlamadığını, çok yavaş gittiğini görüyoruz. Umarım bir toparlanma sağlanır ve önümüzdeki 2018 yılı 2017'yi aratmaz" dedi. 
'DEMOKRATİK, PARLAMENTER SİSTEMİ SAVUNAN LİSTEYE DESTEK VERECEĞİZ'
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) seçimlerinde hangi adayı destekleyeceği de sorulan Takavut, "ALTSO'nun seçimi çok önemli bir seçim olacak.  Burada tüm Alanya'nın ticaretini elinde tutan, bu işi çeviren işadamlarımızın yönlendirebileği ve onların seçeceği oradaki yönetim kurulu üyelerinin veya komitelerdeki arkadaşlarımız bulundukları komitelerle ilgili ciddi görevler üstlenecek. O nedenle çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Zannediyorum şu anda 2 aday var. Her 2 başkan adayı arkadaşımız da bu işi ben ekibimle daha iyi götüreceğim diye yola iddialı bir şekilde çıkıyor. Bunun kararını ticaret odasına kayıtlı olan, oy kullanma hakkı elinde arkadaşlar tespit edecek.  Biz de CHP olarak demokratik parlamenter sistemi savunan demokratik, laik, hukuk devletini içine sindirmiş hangi liste varsa hangi liste önümüze gelirse, görürsek o listeye destek veririz" diye konuştu. 
'DELEGE SEÇİMİ 11 EYLÜL'DE BAŞLIYOR'
Delege ve kongre seçimleriyle ilgili genel merkez tarafından takvimde değişiklikler yapıldığını açıklayan Başkan Takavut, "Delege seçimleri 11 Eylül Pazartesi günü başlayacak. 21 Eylül Perşembe günü sona erecek. Bu nedenle biz delege seçimleriyle ilgili hangi mahallenin hangi tarih ve saatte  yapılacağını üyelere ayrıca bildireceğiz. Bugün bunun son şeklini veriyoruz ama başlangıç olarak pazartesi günü Tepe, Bektaş, Kadıpaşa ve Şekerhane mahallelerinden başlıyoruz" dedi. - Mert CANTÜRK 
 
Son Güncelleme: 06.09.2017 20:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81