'Daha güçlü bir hükümet için evet'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal, 16 Nisan’da yapılacak olan referanduma ilişkin açıklamalarda bulundu.

'Daha güçlü bir hükümet için evet'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal, 16 Nisan’da yapılacak olan referanduma ilişkin açıklamalarda bulundu.

28 Şubat 2017 Salı 20:46
'Daha güçlü bir  hükümet için evet'
 Günal, MHP olarak Anayasa değişikliğine ‘evet’ demelerinin gerekçelerini sıraladı. MHP’nin öncelikli olarak baz aldığı durumun Türklüğün bekası ve ülkenin birlik ve bütünlüğünün korunması olduğunu ifade eden Günal, “Bu gün geldiğimiz noktada Anayasa görüşmeleri tamamlandı. Meclisin yetkisini arttıracak biçimde ancak sorumsuz Cumhurbaşkanına sorumluluk yükleyecek şekilde ve yargılanabilmesini mümkün kılan bir düzenlemeyle halkımızın karşısına çıkıyoruz. Tartışılan çok şeyler var ancak burada as olan TBMM’nin yetkisinin artırılırken, Cumhurbaşkanının yetkileri kısıtlanırken, sorumluluğunun da bütün iş ve işlemlerini de kapsayacak şekilde olmasıdır. Bizim için önemli olan ülkenin üniter yapısını koruyacak, federasyona yol açmayacak, Türklüğü anayasadan kaldırmayacak, tartıştırmayacak bir yapının oluşması öncelikliydi” diye konuştu.
MAHKEMELERİN TARAFSIZLIĞI İÇİN EVET
Önümüzdeki referandumun partiler üstü bir seçim olduğunu hatırlatan Günal, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkenin birliği ve bütünlüğü için, Türkiye’nin dirilişine, toparlanmasına destek olmak için, mahkemelerinin tarafsızlığı için evet diyoruz. Aynı zamanda 18 yaşındaki gençlerimizin önünün açılmasına, siyasete girmelerine evet diyoruz.  Meclisin yetkilerinin artırılmasına, daha da etkin hale getirilmesine evet diyoruz. Denetim fonksiyonlarının artırılmasına, daha önce birbiri içine girmiş yasama, yürütme ve yargının ayrıştırılmasına evet diyoruz.  Bunu yaparken ‘hayır’ diyen de bizim kardeşimiz, evet diyen de. Bu bir parti seçimi değildir.” Türk milletinin son yıllarda ciddi sıkıntı yaşadığını belirten Mehmet Günal, "Her gün değişik illerimizde birtakım olaylarda kaybettiğimiz şehitlerin yanı sıra Fırat Kalkanı çerçevesinde kayıplar vermeye devam ediyoruz. Bu sistematik cinayetler ve infial dalgasına yol açacak terörizm eylemleri ile dışarıdan yapılan desteklerle ülkemiz bölgesel ve küresel olarak köşeye sıkıştırılmak isteniyor. Türkiye bu zor günleri aşacak ve üstesinden gelecek güçtedir Daha güçlü bir hükümet ve Türkiye’nin kısır döngülerden kurtulması için evet" dedi.
Son Güncelleme: 28.02.2017 20:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81