'Cumhurbaşkanı'nı halk seçecek!'

Ak Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, referandum çalışmalarına hergün farklı bir ilçe ve mahallede devam ediyor. Çelik, "Yeni sistemde cumhurbaşkanını doğrudan halk seçecek, yürütmeye güvenoyunu halk verecek" dedi.

'Cumhurbaşkanı'nı halk seçecek!'

Ak Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, referandum çalışmalarına hergün farklı bir ilçe ve mahallede devam ediyor. Çelik, "Yeni sistemde cumhurbaşkanını doğrudan halk seçecek, yürütmeye güvenoyunu halk verecek" dedi.

24 Mart 2017 Cuma 22:18
'Cumhurbaşkanı'nı  halk seçecek!'

Adalet ve Kalkınma Partisi  Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Anayasa Değişikliği ile Türkiye'nin çok daha güçlü bir yönetim sistemine kavuşacağını söyledi. 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması kapsamında yeni anayasanın getireceği yenilikleri anlatmaya devam eden AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, anayasa değişikliği ile Türkiye'nin çok daha güçlü bir yönetim sistemine kavuşacağına değindi. Çelik, yeni sistemde yürütmenin doğrudan halk tarafından seçilmesi ile devlet kurumlarındaki işleyişin hızlanacağını ve 78 milyona daha hızlı hizmet sunulacağını belirtti.
"MİLLETİN İRADESİNE GÜVENİMİZ TAMDIR"
Antalya Milletvekili Çelik, katıldığı toplantılarda Anayasa Değişikliğinin gerekliliğini ve devletin kurumlarında milletin iradesini tam anlamıyla hâkim kılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin detaylarını paylaştı. 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak yeni hükümet sistemine ilişkin yasama ve yürütmenin ayrılması ile ilgili eleştirilere yanıt veren Çelik, "Yeni sistemde cumhurbaşkanını doğrudan halk seçecek, yürütmeye güvenoyunu halk verecek. Diyorlar ki; yürütmede olanlar yanlış yaparsa ne olacak? Bir kere yürütmeyi seçecek olan bu millet. Bizim milletimizin iradesine güvenimiz tamdır. Bu yeni sistem ile oluşacak kuvvetler ayrılığı ile meclisi güçlendirerek yasamanın yürütmeyi daha iyi denetlemesini sağlıyoruz. Yürütmenin başı kanunlara aykırı bir uygulama yaptığında meclis yüzde elli artı bir oyla soruşturma yapabilecek ve yürütme üyelerini yüce divana sevk edebilecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ülkemize güçlü meclis, güçlü yasama geliyor."
Son Güncelleme: 24.03.2017 22:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81