'Cinsel istismar' protestosuna izin verilmedi

'Cinsel istismar' protestosuna izin verilmedi

21 Kasım 2016 Pazartesi 12:27
 'Cinsel istismar'  protestosuna  izin verilmedi
Alanya'da Türkiye'nin gündemine oturan çocuk ve kadın istismarcılığı hakkında verilen önergeyi protesto etmek için toplanan bir grup vatandaşın basın açıklaması yapmasına polis izin vermedi.

Sosyal medya üzerinden haberleşerek geçtiğimiz Cumartesi günü Atatürk Anıtı önünde biraraya gelen bir grup eylemci, Meclis Boşanma Komisyonu’nun üstünde çalıştığı kanun teklifi ile cinsel istismar mağduru çocuklar, istismarcısı ile evlendirilebilecek önergesine tepki göstererek basın açıklaması yapmak istediğinde polisin uyarısıyla karşılaştı.
GEREKEN İZNİ ALDIKTAN SONRA EYLEM YAPACAKLAR
OHAL kapsamında yayınlanan kanun hükmünde kararname gerekçesiyle OHAL süresince yapılacak her türlü gösteri, basın açıklaması ve yürüyüşün mülki idarenin iznine tabi olması gerektiğini belirten polis, kalabalığın açıklama yapmasına izin vermedi. Toplanan grup , konuyla ilgili kendilerinin bilgilendirilmediğini ve açıklamalarını hafta içi gerekli izinleri aldıktan sonra yapacaklarını belirterek dağıldılar.
Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda da küçük yaşta evlilik yaptıkları için cezaevine giren yaklaşık 3 bin kişi için hazırlanan tasarıyı protesto eyleminde, aralarında Antalya milletvekillerinin de olduğu CHP'lilerle polis ekibi arasında gerginlik yaşandı.
Son Güncelleme: 21.11.2016 12:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81