'CHP, tek yürek direnişini sürdürecek'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, anayasa değişikliği görüşmelerini değerlendirdi.

'CHP, tek yürek direnişini sürdürecek'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, anayasa değişikliği görüşmelerini değerlendirdi.

13 Ocak 2017 Cuma 20:53
'CHP, tek yürek direnişini sürdürecek'
 Adalet ve Kalkınma Partili milletvekillerinin ‘Özal ve Demirel de başkanlık istedi’ yönündeki açıklamalarını gerçeği çarptırmak olduğunu belirten CHP’li Budak, Özal ve Demirel’i başkanlık istediğini ancak sınırsız yetkili başkanlık, parti cumhurbaşkanlığı talep etmediklerinin altını çizdi. Özal ve Demirel’in hukuktan yana insanlar olduğunu işaret eden CHP’li Çetin Osman Budak, Türk halkının da demokrasiden, hukuktan, Cumhuriyet’ten ve Atatürk’ten yana olduğunu kaydetti. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, tek yürek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde direnişlerini sürdüreceklerini ifade eden CHP’li Budak, “Milletimizle beraber Cumhuriyet rejiminin ‘el kaldır el indir’ yöntemiyle değişmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu. Demokrasilerde anayasaların, yasama, yürütme ve yargının birbirini denetlemesi esasına dayalı olduğunu vurgulayan CHP’li Budak, görüşülen teklifte kuvvetler ayrılığı ilkesini olmadığını, sınırsız yetkili partili bir cumhurbaşkanını dayatıldığını savundu. Bu şekilde yürürlüğe girecek bir anayasanın Kaddafi, Saddam, Hitler tipi diktatörlük getireceğini iddia eden CHP’li Budak, egemenliğin milletten alınıp tek bir kişiye verildiğini ve büyük bir tehlikenin söz konusu olduğunu açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, kuvvetler ayrılığının, denge ve denetim sistemlerinin anayasada olması gerektiğini, kişilere göre anayasa yapılamayacağını işaret etti. Kimsenin ölümsüz olmadığını hatırlatan CHP’li Budak, “Türkiye’yi, milletimizi, bir kişinin vicdanına bırakamayız” dedi.
Son Güncelleme: 13.01.2017 21:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81