'Büstün yenilenmesini istiyoruz'

CHP Haftalık Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

'Büstün yenilenmesini istiyoruz'

CHP Haftalık Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

29 Aralık 2016 Perşembe 01:57
'Büstün yenilenmesini istiyoruz'
Parti binasındaki toplantıya başkanlık eden CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Takavut, "Soğukpınar Mahallesi'nde bir ilkokul var. Birleştirilmiş sınıfta 27 civarında öğrenci eğitim öğretim görüyor fakat orada bizim içimizi acıtan görüntüler var. Birleştirilmiş sınıf olması bile ayrı acı olay. Günümüzde gönlümüz istiyor ki ayrı ayrı sınıflarda ayrı ayrı öğretmenler nezaretinde eğitim görmeleri. Ancak maalesef eğitimde çağ atlıyoruz denilen bir dönemde birleştirilmiş sınıflarla hala eğitim öğretim devam ediyor.
'GEREKİRSE BİZ ÜSTLENİRİZ'
Bizim esas konumuz bu okulda Atatürk büstü var. Bir de Atatürk büstünün oturduğu bir kaide var. Atatürk büstünün burun kısmı kırtılmış. Kaideye oturduğu gövde kısmında kırıklar var. Üzerindeki boyalar dökülmüş. Günümüzde bu çok iç acıtıcı, içimizi gerçekten karamsarlığa sürükleyecek bir görüntü. Bir de kaide üzerinde kaide vardı. Burada Atatürk'ün sözleri vardı. Bunlar yerinden sökülmüş. Burada vida izlerini görebilirsiniz. Burada ne yazıldıığını bilmiyoruz. Bunlar sökülmüş ve atılmış. Bir de orada bir bayrak direği var. Yana yatmış bir bayrak direği. Bununla ilgili yapılan görüşmelerde okuldaki öğretmenin dediği, okul açıldığı zaman bu böyleydi fakat durum Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü'ne iletildiği halde geçen haftaya kadar burada bir çalışma yapılmamış. Ben Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu konuda ne kadar hassas olduğunu biliyorum. Kendisi duyarlı bir öğretmen. Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er'e çağrı yapıyorum. En kısa zamanda Atatürk büstünün yenilenmesini bayrak direğinin düzgün hale getirilmesi ve kaide üzerinde yazılan yazıların tekrar yerine monte edilmesini istiyoruz. Bu olayın takipçisi olacağız. Er'den şunu da istiyoruz. Eğer kendileri yapamayacaksa, bütçe yoksa biz CHP İlçe örgütü olarak Atatürk büstü, kaide üzerindeki yazılar ve direğin normal hale getirilmesi ve iyileştirilmesi konusunda gerekeni yapacağız. Biz üstleniyoruz" dedi.
Son Güncelleme: 29.12.2016 01:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81