'Bizim derdimiz hizmet'

'Bizim derdimiz hizmet'

30 Temmuz 2017 Pazar 19:31
'Bizim derdimiz hizmet'
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 milyon TL bedelle Uğrak Mevkii'nde yapımı tamamlanan Aysultan Kadınlar Plajı düzenlenen törenle açıldı.  Törende konuşan Antalya BŞB Başkanı Menderes Türel, “Geçen süre zarfında çok sayıda projeyi Alanya’da hayata geçirdik. Birileri de o arada yok şu şuna teşekkür etti buna etmedi burayı şu mu yapıyor bu mu yapıyor derdine düştü. Bizim ne teşekkür derdimiz ne de reklam derdimiz var. Bizim derdimiz hizmet” dedi. 
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Gazipaşa ile Alanya arasında bulunan Uğrak Mevkii'nde yapımı tamamlanan Aysultan Kadınlar Plajı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel, Antalya Milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, İbrahim Aydın, Adalet ve Kalkınma Partisi  Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Gazipaşa Kaymakamı Muharrem Kaya, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik ve çoğunluğu kadın vatandaşların katılımıyla açıldı.  
'AYRIMCILIK DİYORLARDI ŞİMDİ KENDİLERİ DE İSTİYOR' 
Açılışta konuşan Gökçen Enç, "Bugün Büyükşehir Belediyemizin kadınlara sağladığı bir yeniliğin daha açılışındayız. Daha önce Sarısu Plajı'nda da böyle bir şey yapılmıştı ayrımcılık olarak yorumlayan olmuştu. Ama sonra her ilçeden böyle bir talep oluştu. Şimdi görüyoruz ki hizmet yapılıyorsa Büyükşehir Belediyesi sayesinde yapılıyor. İlçe başkanım söyledi az önce Alanya'da 1970'li yıllarda bir kadınlar plajı varmış ama o da ücretliymiş. Şimdi Büyükşehir ücretsizini yaptı hizmete soktu" diye konuştu.
'ANTALYA’DA GÜZEL HİZMETLER YAPILIYOR’
İbrahim Aydın da yaptığı konuşmada, "Bugün burada olmaktan çok mutluyum. Ülkemiz son iki yılda çok ciddi badireler atlattı. 2 yılda da üç seçim atlattık. Bu iki yıla bir de hain bir darbe girişimi sığdırdık. Bugün bakıyoruz ki Antalya'da çok güzel işler yapılıyor. Antalya'da 7 kardeş olarak hizmet için çalışıyoruz. Son 3 yılda Alanya'ya Antalya'ya çok büyük hizmetler yapılıyor. Köylerde bile yol çalışması var. 'Antalya'dan Alanya'ya hizmet gelir mi?' diyorlardı, bugün bir yeni hizmetin daha açılışını yapıyoruz. Umuyoruz ki daha niceleri de gelecek" dedi.
‘BU PLAJ ALANYA’YA HAYIRLI OLSUN’
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel de şunları söyledi: "Alanya'nın, Gazipaşa'nın sultanlarına özel olarak yaptığımız kadınlar plajının resmî açılışı bugüne kısmet oldu. Daha önce Antalya'da belki de ilklerden birisi olan kadınlar plajı her kesimden destek gördü. Sonra da dedik ki Alanya Gazipaşa arasına da yapalım. Bu imkanlardan faydalanmak için Antalya'ya gelen misafirlerimiz vardı. 2 milyon liraya yakın bir maliyeti oldu. 10 bin adet çiçekle adeta bir park yaptık. Ama burası bir piknik alanı değil. Tabi ki içeceklerinizi istediğiniz gibi getirebilirsiniz ücretsiz olarak buraya servisle gelip ücretsiz olarak girebilirsiniz ama piknik alanı olmadığı yönünde hassas davranılması gerektiğini belirmek istiyorum. Engellilerimiz için de uyumlu bu plaj tüm Alanya'ya hayırlı olsun. Bizim hizmetlerimizde kadınlar, engelliler ve çocuklar hep ilk sırada olmuştur. Her türlü detay düşünülüyor. Onlara her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Huzurlu bir ailenin huzurlu bir toplumun temeli kadındır. O yüzden huzurlu ve mutlu olmaları için uğraşıyoruz. Sarısu Plajı'nda ilk bunu yaptığımızda ayrımcılık dediler sonra bir baktık ki yerli yabancı tüm kadınlar buraya gelir olmuş. Hayatında hiç denize gidemeyenler bu sayede gider oldu. Biz herkese hizmet vermek zorundayız. Kimseyi ayrıştırmıyoruz. Biz demokrasinin gereklerini yerine getiriyoruz. Tüm hayat tarzlarına saygı gösteriyoruz ve inandıklarına göre yaşamaları için uğraşıyoruz. Bakın burada Alman misafirler var, Hollandalı misafirler var. Antalya'da Ukraynalı ile Rus Yanyana tatil yapıyor. Turizm bir barış koludur. Tüm dünyaya Antalya olarak biz de kucaklıyoruz. Antalya turizm başkenti olmuşsa otelleriyle olmamıştır, kültürüyle hoşgörüsüyle olmuştur. Geçmiş yılları da yakalayacağız turizmde hatta yer yer geçeceğiz. Kimse endişe etmesin. Bakanlarımızın, yetkililerimizin ve tüm turizm çalışanlarımızın emeği ve gayretleri ile bu işi rayına oturtacağız.
'BİZ OLMASAK ALANYA'DA KATLI KAVŞAK MI OLURDU' 
Şu üç sene içerisinde arıtma tesisleri ile başladık sonra yollara köprülere geçtik. Birileri de o arada yok şu şuna teşekkür etti buna etmedi burayı şu mu yapıyor bu mu yapıyor derdine düştü. Bu çalışmayı biz yaptık biz başlattık karayolları ile ortaklaşa tamamladık. Başlamak bitirmenin yarısıdır. Eğer biz adım atmasaydık Alanya'da bir tane bile katlı kavşak olmazdı. Biz bunları yaptıysak da kendimize yapmadık. Alanya’mıza yaptık. Biz Büyükşehir olarak Alanya'da hizmet hakkı bulamasaydık Alanya'da bunu kim yapabilirdi? Bizim ne teşekkür derdimiz ne de reklam derdimiz var. Bizim derdimiz hizmet. 16 kilometrelik yolu tamamlayacağız ve sahil yolunun yükünü azaltacağız. Kargıcak'a kadar yolu götüreceğiz. Yine bu projemizi karayolları ortaklığında tamamlayacağız. Mustafa Sandal'ın şarkısında dediği gibi bastı mı gaza gidecek.
‘GELİP GÖRSÜNLER, HİZMET NASIL GELİYORMUŞ’
Sırada çöp var. Alanya'nın çöpünden elektrik üreteceğiz. Antalya'da ilk denemeler yapıldı. Aynısı şimdi Alanya'da olacak. Elin yabancısı çöpü altın olarak görüyor. Artık bizim için de altın olacak. Alanya’mızın halinden Ak köprüsüne kadar hizmetlerimiz var. Ama yeter mi, yetmez. Alanya'ya hasta bakım yakınları için yer yapacağız. Artık hastane bahçesinde banklarda oturma devrini sona erdireceğiz. Biz buralara hizmet getireceğiz dediğimiz Antalya'dan buraya hizmet mi gelir diyenler şimdi ortada yoklar. Gelsinler görsünler nasıl geliyormuş. Bunların hepsinin gerçek mimarı sizlersiniz. Siz bize hizmet hakkı vermeseydiniz bunlar olmazdı. Sizler bizim hizmetlerimizin gerçek sahiplerisiniz. Ben tekrar Aysultan Kadınlar Plajımızın hayırlı olmasını diliyorum." Türel'in konuşmasının ardından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra toplu halde Kadınlar Plajı erkekler tarafından son kez denetlendi. – Mert CANTÜRK 
Son Güncelleme: 30.07.2017 20:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81