'Birileri var' belgeseli izleyenleri ağlattı!

Alanya Belediyesi tarafından, Alanyalı şehitler anısına özel olarak hazırlanan ve 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde Kültür Merkezi’nde ilk gösterimi yapılan ‘Birileri Var’ isimli belgesel izleyenleri ağlattı.

'Birileri var' belgeseli izleyenleri ağlattı!

Alanya Belediyesi tarafından, Alanyalı şehitler anısına özel olarak hazırlanan ve 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde Kültür Merkezi’nde ilk gösterimi yapılan ‘Birileri Var’ isimli belgesel izleyenleri ağlattı.

19 Mart 2017 Pazar 22:22
'Birileri var' belgeseli  izleyenleri ağlattı!

“ÇANAKKALE DESTANI’NIN KAHRAMANLARINI HÜRMETLE YAD EDİYORUM”
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Alanya Belediyesi tarafından hazırlanan ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ev sahipliğini yaptığı belgeselin galasına, Antalya İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kelleli, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, STK ve siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının birim amirleri, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda davetli katıldı.
Alanya Şehitleri’ni konu alan ‘’Birileri Var’’ adlı belgeselin galasında konuşan Belediye Başkanı Yücel, “Bundan 102 yıl önce Çanakkale’de yazılan destanın kahramanlarını, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bir kez daha hürmetle, minnetle yad ediyorum” dedi.
“ŞANLI GEÇMİŞİMİZİ YENİDEN CANLANDIRMAK İÇİN BU BELGESELİ HAZIRLADIK”
“Biz, şanlı geçmişimizi tekrar belleğimizde canlandırmak, çocuklarımıza ecdatlarımızın kahramanlık öykülerini daha iyi anlatabilmek için kentimizdeki şehit yakınlarıyla bu belgeseli hazırladık” diyen Belediye Başkanı Yücel, “ Bazı kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın da desteği ile Çanakkale, Çatalca, Kıbrıs ve Dünya Savaşları’nda şehit olan Alanyalı vatandaşlarımızın bir listesini oluşturduk. Şehit ailelerimizle görüşmeler gerçekleştirdik. Tarihi verilerin toparlanmasının ardından ailelerimizle röportajlar yaparak bu değerli belgeseli hazırladık” şeklinde konuştu.
ALBAY KELLELİ’DEN TEŞEKKÜR
Belgeselin gala programında söz alan Antalya İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kelleli yaptığı konuşmasında Çanakkale Zaferi’nin ve bu uğurda canını feda eden askerlerin Türk tarihinde önemli bir yeri olduğuna dikkat çekti. Komutan Kelleli, “Böyle özel bir belgesel hazırladıkları için Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve belgeselde emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
KAYMAKAM HARPUTLU, “ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA DESTAN YAZDIRMASIN”
Antalya İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kelleli’den sonra kürsüye gelen Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu da Alanya Belediyesi’ni tebrik ederek, “Allah bu millete Çanakkale Destanı gibi bir daha destan yazdırmasın. Vatan evlatlarımız ölmesin, şehidimiz olmasın” dileklerinde bulundu.
ALANYA İPEĞİNDEN TÜRK BAYRAĞI HEDİYE EDİLDİ
Protokol konuşmalarının ardından, Antalya İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kelleli, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ve galaya destek veren sponsorlara Belediye Başkanı Yücel, Alanya ipeğinden gelincikle bezeli Türk Bayrağı takdim etti.
Resmi törenin ardında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü anısını hazırlanan ‘Birileri Var’ isimli belgesel salonu dolduran misafirlere sunuldu. Belgeseli izleyen davetliler duygu seline boğuldu.
ÇANAKKALE RUHUNA UYGUN YİYECEKLER İKRAM EDİLDİ
Programı izlemek için Kültür Merkezine gelen misafirlere Çanakkale ruhuna uygun ekmek, hoşaf, lokma gibi yiyecek ve içecekler ikram edildi. Saat 19.00’da başlayan ve iki saat süren programı izlemeye gelen vatandaşlara, Alanya Belediyesi Mehter Takımı marşlar ve müzikler söyledi.
Son Güncelleme: 19.03.2017 22:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81