'Bilmediğiniz yerden alışveriş yapmayın'

'Bilmediğiniz yerden alışveriş yapmayın'

05 Temmuz 2017 Çarşamba 01:36
'Bilmediğiniz yerden alışveriş yapmayın'
Tüketici Hakları Derneği (THD) Alanya Şubesi Başkanı Cemal Şencan vatandaşlardan internetten gördükleri ucuz ürünleri almamalarını istedi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) geldiğini söyleyenlere inanarak kendisine sözleşme imzalatılan şoför Nuri Aktaş, dolandırıldığını anlayarak THD Alanya Şubesi'ne başvurdu. Aktaş, kendisini dolandıranların sürekli telefon ederek para ödemelerini istediğini söyledi. Yaşadıklarını anlatan Aktaş, "Ben dolandırıldım. Bir gün telefonum çaldı. Tanımadığım bir numarayı açtım. Bana kendisinin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) aradığını söyledi. Süleyman Aktaş ile ilgili bir görüşem yapmak istediğini bana onun velisi olup olmadığımı sordu. Ben de velisi olduğumu söyledim. Bana onun derslerinin zayıf olduğunu ve bununla ilgili bir çalışmaları olduğunu ifade etti. Benden randevu istediler. Şoförlük yaptığımı ve o gün evde olamayacağımı söyleyerek telefonu kapattım. Beni daha sonra tekrar arayarak yine randevu istediler. Ben de onların evde olacağım bir saatte gelmelerini istedim. Daha sonra Ankara'daki Milli Eğitim Müdürlüğü'nü aradım ve durumu anlattım. Bana öğrencilerle ilgili böyle bir çalışmaları olduğunu söylediler. Bu çalışmanın nerede başladığını sordum. Bana bunu bilemeyeceklerini söylediler. Ben de 'Tamam' dedim. Benden randevu isteyen kişiler eve geldiler. Eve geldikten sonra bana MEB'den geldiklerini, çocuğumun puanlarının yetmediğini ve sınıfta kalacağını söylediler. Evime gelenler yapacakları çalışmayla çocuğumun bu sınavdan geçmesini sağlayacaklarını söylediler. Ben de onayladım. Sonra kendilerinin evime geldiğine dair bir sözleşme çıkarıp benim imza atmam gerektiğini söylediler. Ben de  görüştüğüme dar bir imza attım. İmza atmamın ardında 7-8 gün geçti bir haber gelmedi. Tekrar aradaım. Bize Ankara'dan evraklar gelecekti ama gelmedi. Bende şu an evrak yok. Bana hesap numarası gönderiyorlar. Haberim olnadan beni borçlandırmışlar. Bana hesap numarası gönderip bu parayı ödememi istiyorlar. Sadece hesap numarası var. Ortada sözleşme falan yok. Kağıda yazdıkları rakamı bilmiyorum ama aylık bana 180 TL bir ödeme çıkarıyorlar. Ben de telefon açtım. Bana 'Sözleşme olmuş olmamış ne önemi var. Sen parayı bu hesaba yatır' diyorlar. Hesap numarasını bana değil, eşmin telefon numarasına atıyorlar. Eşim de bana nereye borçlandığımı soruyor. Yine telefon açıyorum ama cevap vermiyorlar.
Karşımda muhatap bulamıyorum" dedi. 
'SONRA YÜREĞİMİZ YANIYOR'
THD Alanya Şubesi Başkanı Şencan da, "Bu yeni bir şey değil. Öteden beri var. Bazen bir yangın gibi. Söndürüyorsunuz, tekrar külleniyor ve yine gündeme geliyor. Demek ki bizim zayıf noktalarımız var. Zayıf noktalarımız vatandaşın anlattığı gibi bu öğrencinin durumunu bu dolandırıcılar nasıl elde ediyor? Akla gelen ilk soru bu. Okullar devletin okulları. Devletin okulundaki kayıtlıu bir öğrencinin nasıl oluyor da nasıl oluyor zayıf ve iyi dersleri birilerinin eline geçiyor? Ondan sonra vatandaş ister istemez devletine güvendiği için ne derlerse imzasını atıyor. Bu sahtekarlar hem vatandaşın iyi niyetini kötüye kullanıyor hem devleti kulanıyor hem de haksız yere kazanç elde ediyor. Bu kişilerin elinde hiçbir belge yoktur. Sadece telefon numaraları vardır. Bu vatandaşı cumhuriyet savcılığına göndereceğiz. Cumhuriyet savcıları bu tür dolandırıcıların gırtlağını sıkıp adalete tecelli ettirmesini dileriz. Buradan da halka şunu söylemek istiyorum. İnternetten bilmediğiniz yerden alışveriş yapmayın. Ucuz diye ürünlere saldırmayın. Kapınıza gelebilirler. Sağlık ürünleri, eğitim setleri, kitap saatığını söyleyenlerin ürünlerinin her biri artık devrini aşmış, merdivenaltı ürünler. Bunun için vatandaşlardan rica ediyorum, bu tür alışverişleri yapmasınlar. Her zaman söylüyorum. Alanya'da her şey var. Her türlü mağaza var. Her şeye ulaşabilirler. 2 bin TL'lik telefon internette 500 TL'ye satılıyorsa, onun sahte olduğunu benim vatandsaşımın bilmesi lazım. Vatandaş televizyonda gördüğüne inanıyor. Vatnadaşlar ne olur birazcık da araştırsın. Sonra yüreğimiz yanıyor. İletişim çağında bunların olmaması lazım" diye konuştu. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 05.07.2017 01:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81