'Bayramda 1.1 milyon kişi 1.1 milyar lira harcadı!'

'Bayramda 1.1 milyon kişi 1.1 milyar lira harcadı!'

07 Eylül 2017 Perşembe 21:22
'Bayramda 1.1 milyon kişi 1.1 milyar lira harcadı!'
10 günlük bayram tatilinde 1.1 milyon yerli turistin tatile çıktığını söyleyen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, tatil boyunca 1.1 milyar liralık bir ekonomi oluştuğunu ifade etti.
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 10 günlük bayram tatilinde 1.1 milyon yerli turistin tatile çıktığını açıkladı. 
Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre Uzun bayram tatilinin hem vatandaşa, hem de turizm sektörüne ‘iyi’ geldiğini anlatan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, oluşan tatil hareketinden Türkiye’nin tüm şehirlerinin faydalandığını söyledi. Ulusoy, şöyle konuştu:
“Geçen yıl Kurban Bayramı 9 gün olarak gerçekleşmişti. Buna karşılık da 700 bin civarında insan turizm hareketine katılmıştı. Bu yıl da uzun olan bayramda, son dakika planlamalarının da kolay yapılabilmesi sayesinde 1 milyon 100 bin kişilik turizm hareketi oluştuğunu tahmin ediyoruz. Karşılığında ise 1 milyar 100 milyonu aşan bir ekonomik hacim oluştu. Bölgelerin küçük esnafları, konaklama yerleri, acenteler de bu hareketlilikten olumlu etkilendi.”
Yurt içinde yaşanan hareketlilikte ilk sırayı Akdeniz ve Ege kıyılarının aldığını belirten Ulusoy, buralarda doluluk oranlarının yüzde 100 olduğunu dile getirdi. Ulusoy, ayrıca yurt dışı turlarına da ilgi olduğunu, en çok İtalya, İspanya ve Balkan turlarının tercih edildiğini ifade etti.
''500 BİN KİŞİNİN KONAKLAMA TESİSLERİNDE KALDIĞINI TAHMİNE DİYORUZ''
Uzun tatillerin tatilci açısından önemine dikkat çeken Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, bu sürenin hem tatile, hem akraba ziyaretine, hem de dini vecibelerin yerine getirilmesine yettiğini söyledi. Ayık, şu ifadeleri kullandı:
“Bu da çalışanlara moral olurken, turizm başta olmak üzere pek çok sektöre de kazandırdı. 500 bin kişinin, konaklama tesislerinde kaldığını tahmin ediyoruz. Ciddi sayıda bir kesim de memleketlerine, yazlıklarına gitti. Bu sayede önemli bir ekonomik hareket oluşmuş oldu.”
''HAREKETLİLİK EKİM AYI SONUNA KADAR DEVAM EDEECK''
Yurtdışından gelen turist sayısının da yükselişini koruduğunu belirten Ayık, Orta Avrupa’dan da bir toparlanma sinyali aldıklarını dile getirdi. Ayık, “Bulunduğumuz sezon zaten canlı bir sezondu. Ama başlayan bu hareket pek çok noktada, Avrupalının tatilleriyle birlikte ekim ayı sonuna kadar devam edecek” dedi.
''KÜLTÜR TURLARINA KATILIM DA ARTTI''
Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, bayramın turizm sektörü açısından oldukça iyi geçtiğini anlatırken, özellikle kültür turlarında gözle görülür bir artış oluştuğunu ifade etti. Onaran, “Sadece otel sattığımız güney kıyılarıyla birlikte kültür turlarının da önemli oranda geçen yıla göre arttığını gördük. Yurt dışında Balkanlar, İtalya ve Fransa çok ilgi gördü. Tabii son dakikada tatilin uzatılması tur operatörleri açısından planlamayı zorlaştırıyor ama güzel bir bayram daha geçirdik” diye konuştu.
''ŞEHİRLER GENELDE BÜYÜK PAY ALMAZ''
Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır da büyük bir bayram hareketliliği yaşandığını belirterek, turizm sektörünün de olumlu etkilendiğini ifade etti. Bayındır, “Elbette kıyı bölgeler ve memleket ziyaretleri önem kazandı. Şehir otelleri bu hareketlilikten genelde büyük bir pay alamaz. Çünkü zaten bu hareketlilik şehirden kaçıyor” ifadelerini kullandı.
 
Son Güncelleme: 07.09.2017 21:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81