'Başkanlara Moskova neden yasaklandı?'

'Başkanlara Moskova neden yasaklandı?'

18 Haziran 2017 Pazar 20:30
'Başkanlara Moskova neden yasaklandı?'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Moskova'da düzenlenen Türkiye Festivali'ne katılmak isteyen aralarında Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in de bulunduğu belediye başkanlarının yurt dışına çıkış yasağını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. Budak, “Antalya’daki belediye başkanlarına sponsor oldukları Moskova’daki Türkiye Festivali’ne katılmaları için yurt dışına çıkış izni verilmemesinin nedeni nedir? bu seçilmiş kişilere yapılan bir saygısızlık değil midir?” diye sordu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Antalya Valiliği’nin 16-18 Haziran günlerinde Moskova’da düzenlenen “Türkiye Festivali” için ilçe belediye başkanlarından sponsorluk  talebinde bulunduğuna dikkat çekti. Antalya Valisi’nin “Siz destek olun, yurt dışı çıkış izinleri alınacak” taahhüdünde bulunmasının ardından, belediyelerin fuar için stand kiralama ve diğer tanıtım işlerini tamamladığını bildiren Budak, “Ancak, tüm hazırlıkları yapan ve Moskova seyahati için havaalanına giden belediye başkanları, yurt dışı izninin verilmemesi üzerine geri dönmek zorunda kalmıştır. Aynı etkinlik için izin verilen belediye personeli Moskova’ya giderken, belediye başkanlarının havaalanında kalmaları, halkın seçilmiş temsilcilerine yapılmış ağır bir saygısızlıktır. Türkiye’nin tanıtımı için büyük özveri gösteren CHP’li, AKP’li, MHP’li belediye başkanlarına gösterilen bu tutum, saygısızlık bir yana Türk turizmine vurulmuş bir darbedir” diye konuştu. Türkiye Festivali için Antalya Valisi'nin belediye başkanlarına ‘Siz stand kiralayın, yurt dışı izinleri alınacak” yönünde taahhütte bulunduğu iddialarına dikkat çeken Budak, “Sayın Vali, böyle bir söz vermiş midir? Sayın Vali’nin verdiği söz neden yerine getirilmemiştir? Vali’nin sözüne güvenip yola çıkan belediye başkanlarının havalimanından dönmek zorunda bırakılması, halkın seçilmiş temsilcilerine bir saygısızlık değil midir? Bu konuda bir soruşturma açılmasını sağlayacak mısınız?” diye sordu.
SORULARA YANIT İSTEDİ
Belediye başkanlarının yurt dışına çıkışının izne bağlanmasının ardından kaç belediye başkanına izin verildiği konusunda da bilgi isteyen Budak, “Bugüne kadar kaç belediye başkanı izin talebinde bulunmuş, bunların kaçına izin verilmiştir? İzin talebinde bulunan ve izin verilen belediye başkanlarının seçildiklere partilere göre dağılımı nasıldır? Aynı dönemde kaç belediye personeli için izin istenmiş ve izin verilmiştir? Haklarında hiçbir adli soruşturma bulunmayan, bir suçlama yöneltilmeyen belediye başkanlarının yurt dışına çıkış izni verilmemesinin gerekçesi nedir? Belediye başkanları olağan şüpheli mi görülmektedir? Belediye başkanlarının pasaportları iptal edilmiş midir? Bu uygulamaya son verilecek midir? Zor günler yaşayan turizm sektörüne, belediyelerin katkısının engellenmesiyle yeni darbeler vurulmasının önüne geçilecek midir?” sorularına yanıt istedi.
Son Güncelleme: 18.06.2017 20:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81