'Aydınlanma ışığımız sürecek'

'Aydınlanma ışığımız sürecek'

23 Temmuz 2017 Pazar 20:09
'Aydınlanma ışığımız sürecek'
CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, Lozan Antlaşması'nın 94. yıldönümünü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Takavut, "Bütün olumsuzluklara karşın laik, demokratik cumhuriyete, tam bağımsızlığa, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkacak olan Türk milletinin aydınlanma ışığını sürdüreceğine inanıyoruz" dedi. 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut,  Lozan Antlaşması'nın 94. yıldönümünü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Takavut açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Lozan, Mustafa Kemal’in Nutuk’ta belirttiği gibi “Türk ulusuna karşı yüzyıllardan beri hazırlanmış ve Sevr antlaşması ile tamamlandığı sanılmış, büyük bir yok etme eyleminin (suikastın) kırılıp önlenişini bildirir bir belgedir. Osmanlı tarihinde benzeri görülmemiş bir siyasal utku anıtıdır.”  Lozan Barış Antlaşması, yalnız Türkiye’nin, Balkanların ve Orta doğunun değil, tüm dünyanın barışa kavuşması için önemli bir dönemeci oluşturmuştur. Cumhuriyete uzanan yolda, uluslararası bir güvence olarak tarihteki yerini alan antlaşma, insan hakları, uygarlık, demokrasi ve tüm ilişkiler yönünden büyük bir aydınlığı getirmiştir. Bugün ülkemiz Cumhuriyet tarihinin en karanlık, en ağır tehditleriyle karşı karşıyadır. Ülkemiz; Sevgili Ata’mızın “Yurtta barış, dünyada barış.” ilkesinden hızla uzaklaştırılıp komşularımızla savaşın eşiğine getirilmektedir. Lozan ile kazandığımız tam bağımsızlığımızı ve dünya uluslarının başı dik bir ülkesi olma özelliğimizi kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya bırakılmakta, Parlamenter sistem rafa kaldırılıp tek adam diktatörlüğü oluşturulmak istenmektedir. Bütün bu olumsuzluklara karşın laik, demokratik cumhuriyete, tam bağımsızlığa, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkacak olan Türk milletinin aydınlanma ışığını sürdüreceğine inanıyoruz. Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, İsmet İnönü ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, anıları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, tüm halkımıza saygılar sunuyoruz." - Mert CANTÜRK 
Son Güncelleme: 23.07.2017 20:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81