'Avrupa'nın uyanması lazım'

Antalya’nın Belek Turizm Merkezi’ndeki bir otelde düzenlenen Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonunun (TÜGİK) üçüncü olağan genel kurulunda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’de TÜGİK gibi sivil toplum kuruluşlarının her zaman itibarlı ve yakın işbirliği içinde olduğunu söyledi.

'Avrupa'nın uyanması lazım'

Antalya’nın Belek Turizm Merkezi’ndeki bir otelde düzenlenen Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonunun (TÜGİK) üçüncü olağan genel kurulunda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’de TÜGİK gibi sivil toplum kuruluşlarının her zaman itibarlı ve yakın işbirliği içinde olduğunu söyledi.

20 Mart 2017 Pazartesi 21:23
'Avrupa'nın uyanması lazım'
 Bakanlık olarak özellikle girişimci dış politikada çok çalıştıklarına işaret eden Çavuşoğlu, Türkiye’nin önemli yumuşak güçlerinden ekonomik gücünün parçası olan genç ve dinamik iş adamlarının dünyanın her yerinde yatırım yapmak istediğini belirtti.Yurt dışında iş adamlarının önünü açmak için vize serbestisini sağlamaya çalıştıklarına dikkati çeken Çavuşoğlu, vatandaşların birçok ülkeye vizesiz seyahati için çalışma yaptıklarını kaydetti.İş adamlarına verecekleri pasaportla vize almada birçok ülkeye gidebilmeleri için çalıştıklarını anlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:“AB’nin esasen daha başından beri hak ettiğimiz ama 12 Eylül darbesinden sonra tekrar uygulamaya başladıkları vizeyi, vatandaşlarımıza bir an önce kaldırması lazım. AB ile uzaktan yakından ilgisi olmayan birçok ülkenin vatandaşlarına serbest vizeyi sağladılar. En son Gürcistan’a da sağladılar ki bizim komşumuzdur. Adeta pasaportsuz karşılıklı kimlikle seyahatlerimizi yapabildiğimiz bir ülkedir. Bunda bir mahsur yok ama Türkiye’nin ve Türk milletinin bunu hak ettiğini, AB’nin de anlaması lazım. Ama biz yine dünyanın değişik bölgelerinde vizesiz seyahati sağlamak için çalışıyoruz.”
“AVRUPA’NIN UYANMASI LAZIM”
Avrupa’nın kendi içinde sorunları olduğuna değinen Çavuşoğlu, şunları söyledi:“Avrupa’nın tüm değerleri erozyona uğramaya başladı. Ekonomik sıkıntılar var. Bunu atlatabilirsiniz ama Avrupa’nın ortak değerleri yok olmaya başladı. Artan ırkçılık, yabancı düşmanlığı, İslam karşıtlığı, kendisinden olmayana hoşgörüsüzlük, nefret ve göçmen karşıtlığı Avrupa’yı çok tehlikeli bir uçuruma götürüyor. Avrupa’nın uyanması lazım. Avrupa’yı kurtaracak olan kim? Esasen ırkçı partiler var. Irkçı partilerin karşısında kimlerin güçlü durması lazım? Merkezde siyasetçiler var, siyasi partiler…” Merkez partilerin de son yıllarda ırkçı partilerin çizgisine geldiğini anlatan Çavuşoğlu, söylem ve eylemlerinde bunu gördüklerini dile getirdi. 16 Nisan’da yapılacak referandumun öneminden de bahseden Çavuşoğlu, “evet” diyenlerin linç edildiğini, “evet” diyenlere de “hayır” diyenlere de saygı duymak gerektiğini sözlerine ekledi.

ÇAVUŞOĞLU, TİLLERSON İLE GÖRÜŞTÜ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, 22 Mart tarihinde Washington'da yapılacak olan 'DEAŞ'la Mücadele Küresel Koalisyonu Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın hazırlıkları ele alındı.
Son Güncelleme: 20.03.2017 21:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81