'Atatürk'ün görmek istediği noktada değiliz'

'Atatürk'ün görmek istediği noktada değiliz'

29 Ağustos 2017 Salı 21:13
'Atatürk'ün görmek istediği noktada değiliz'
30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle parti binasında bir açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, "Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. Alanya'da da bu bayramı coşkuyla kutlayacağız. 30 Ağustos akşamı fener alayı var. Fener alayına da CHP olarak tüm desteğimizi vereceğiz. Bu ülkede büyük zaferlerin elde edilişi sonucunda yıllarca süregelmiş kutlamalar yapılıyor. O nedenle biz de bugün yarın kutlayacak olduğumuz 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın kutlama mesajını sizlerle paylaşıyorum. Bir ulusun yoktan var olma mücadelesinde adem adım zafere yaklaşıldığı an 19 Mayıs 1919'da başlatılan ulusal Kurtuluş Savaşı pek çok cephede tüm olanaksızlıklara rağmen emperyalist güçlere karşı büyük bir başarıyla devam ediyordu. Sakarya'da Yunanlılar ağır bir yenilgiye uğratılmıştı fakat yurttan atılamamışlardı. Mustafa Kemal Paşa bir taraftan orduyu taarruz için hazır hale getirmeye çalışıyor, diğer taraftan büyük bir gizlilik içinde savaş planları hazırlıyordu. Sık sık İsmet ve Fevzi paşalarla görüşüyordu. Onların fikirlerini alıyordu.26 Ağustos 1922'de Türk topçusunun ateşiyle Büyük Taarruz başladı. Türk ordusu Yunanlıların savunma cephesini kısa sürede geçti. 30 Ağustos günü muharebeyi bizzat Mustafa Kemal yönetti. Düşman kuvvetlerinin büyük kısmı Dumlupınar'da yok edildi. Bu muharebeye Başkumandanlıl Meydan Muharebesi adu verilir. Kutlanan bu gün bu büyük başarının anısına saygıdır, duyulan sevinçtir. 
'DAHA İYİ YAŞAM KOŞULLARINA ULAŞMALIYIZ'
Daha sonra, 'Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir ileri' komutuyla 9 Eylül  1922'de  İzmir'e ulaşıldı. Batı Anadolu da düşmandan temizlendi. Yapılan Mudanya Ateşkes ve Lozan Barış antlaşmalarıyla ulusal Kurtuluş Savaşı'mızı her yönüyle tamamlayan siyasi zaferler elde edildi. Bağımsızlık kazanılmış, yeni Türk devleti resmen tanınmış oldu. Bu ölüm kalım savaşının kazanılmasında Türk ulusu hep ordusunun yanında oldu..Güç koşullar altında elinden geleni yaptı. Anadolu'nun Türk vatanı olarak kalacağını gösterdi. Aradan 95 yıl geçti..Böylesine kurulan cumhuriyet Türkiye'si bugün büyük Atatürk'ün görmek istediği noktada maalesef değil. Kötü yönetimler, savaşta ve barışta her zaman özverili davranan insanlarımızı zor durumda bırakmıştır. Yolsuzluklar  yapan vurguncularla, çetelerle birlikte hareket eden siyasilerin  maskesi düşmüş, halkımız bunu görmüştür. Daha iyi yaşam koşullarına ulaşmak hepimizin dileği. Bu vatan için canını vermiş atalarımızın rahat uyumaları için birlik beraberlik içinde daha iyi Turkiye yaratma çabasını  hep beraber göstermeliyiz. Çağdaş, demokratik, ekonomik bağımsızlığı olan, iyi eğitilmiş insan gücüne sahip bit Türkiye hepimizin özlemi. 95'inci yılında bu büyük zaferin kahraman ordumuza ve ulusumuza kutlu olmasını diliyorum" dedi.
Son Güncelleme: 29.08.2017 21:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81