'Asgari ücrette en azamisini yapma gayretindeyiz'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, asgari ücretle ilgili, “Yapabileceğimizin azamisini yapma gayreti içinde olacağımızı belirtmek isterim” dedi.

'Asgari ücrette en azamisini yapma gayretindeyiz'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, asgari ücretle ilgili, “Yapabileceğimizin azamisini yapma gayreti içinde olacağımızı belirtmek isterim” dedi.

08 Aralık 2016 Perşembe 00:27
'Asgari ücrette en azamisini yapma gayretindeyiz'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel İşçiler Sendikası’nı (DİSK-Genel İş) ziyaret etti. Bakan Müezzinoğlu, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile görüşmesinin ardından basın mensupları ile bir araya geldi.
Bakan Müezzinoğlu, karşılıklı iyi niyet, samimiyet, çözüm odaklı çalışmalarla tarafların ideal, arzu ettiği nokta da olmasa bile daha iyi bir noktanın yakalanabileceği bir süreci birlikte başarabilmeyi temenni ettiğini belirterek, “İstihdam bizim en önemli konu başlığımız. Birinci önceliklimiz mevcut istihdamı koruyabilmek hemen peşine artı istihdam oluşturacak projeleri ve destekleri sağlayabilmek, istihdamda olan insanımızın standardını olabildiğince daha iyi noktaya taşıyabilmek. İstihdamda olan insanımızın standardını yükseltebilecek en önemli adımlardan biri de asgari ücret. Dün itibariyle Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarına başladı. Ümit ederim ki bu anlamda hem istihdamı koruyacak hem çalışanımızın hak ve hukukunu iyileştirecek bir sonuca herhalde 2-3 hafta sonra geleceğiz. Yapabileceğimizin azamisini yapma gayreti içinde olacağımızı belirtmek isterim” diye konuştu. Bakan Müezzinoğlu bir gazetecinin, işverenin sıfır zam talebi ve 21 yaş altındaki asgari ücretlinin maaşının daha düşürülme talebi iddiası ile ilgili sorusu üzerine, “Her türlü iddia ve her türlü talep bu atmosferde geçerlidir ve her türlü iddia ve talep masada değerlendirilir” cevabını verdi. Bakan Müezzinoğlu, kıdem tazminatı ile ilgili çalışmanın sonucunun ne zaman paylaşılacağıyla ilgili soru üzerine, “Çalışma henüz tamamlanmadı. Muhtemelen seneye, yani 25 gün sonra” diyerek esprili bir yanıt verdi.
Son Güncelleme: 08.12.2016 00:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81