'Artış tesadüf müdür?'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, öngörülen rejim değişikliğiyle yürütme, yasama ve yargı konusunda geniş yetkiler tanınan partili başkanın, bütçe konusunda da tek belirleyici hale geleceğini kaydetti.

'Artış tesadüf müdür?'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, öngörülen rejim değişikliğiyle yürütme, yasama ve yargı konusunda geniş yetkiler tanınan partili başkanın, bütçe konusunda da tek belirleyici hale geleceğini kaydetti.

20 Mart 2017 Pazartesi 21:24
'Artış tesadüf müdür?'
Budak, “Milletimize OHAL koşullarında dayatılan tek adam rejiminde,  halkın bütçesi de bir kişinin bütçesi haline gelecek. Partili cumhurbaşkanı bütçeyi hazırlayacak ve Meclis’e sunacak. Gazi Meclis uygun bulmazsa; geçici bütçe, o da kabul görmezse bir önceki yılın bütçesi yeniden değerleme oranında arttırılarak bütçe oluşturulacak ve kullanılacak. Demokrasilerde böyle bir yol yok. Bütçesi kabul edilmeyen hükümete güven kalmamış demektir. Böyle bir hükümetin de işbaşında kalması mümkün değildir. Ama tek adam rejiminde bütçe de halktan kaçırılacak. Partili başkan kabul edilmeyen bütçesinin yerine; yeniden değerleme oranıyla belirlenecek kaynakları kullanacak ve yoluna devam edecek. Bu kabul edilemez” dedi.

'HALKIN PARASI HARCANACAK'
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçilmesinin hemen ardından Cumhurbaşkanlığı için de “örtülü ödenek” oluşturttuğuna dikkat çeken Budak, şöyle devam etti: “Yürürlükteki Anayasa’ya göre Cumhurbaşkanı’nın görevleri belli. Darbeciler cumhurbaşkanı için örtülü ödeneğe ihtiyaç duymamış ama Sayın Erdoğan buna ihtiyaç duydu. Neden? Hükümet neyi yapamadı da Cumhurbaşkanı örtülü ödeneğe ihtiyaç duydu? Son yıllarda örtülü ödenek hiç bir dönemde olmadığı kadar yüksek miktarlarda kullanılıyor. Son 10 yılda hesapsız kitapsız şekilde harcanan para 10.5 milyar TL’dir. Eski parayla 10.5 katrilyon liradır. 2015’te 1 milyar 773, 2016’da 1 milyar 616 milyar TL örtülü şekilde harcanmış. Günümüze geldiğimizde Ocak 2017’de 168, Şubat 2017’de 282 milyon TL olmak üzere 2 ayda 446 milyon TL harcanmış. Bu hızla gidilirse yıl sonunda 2.5 milyar TL’ye çıkacak. Referandum sürecinde örtülü ödenekteki artış tesadüf müdür? 10 yılda 10.5 milyar TL’ye örtülü şekilde harcayan yönetim anlayışı, rejim değişikliğiyle tüm bütçenin tek hakimi olacak. Bütçe halktan kaçırılacak. Gazi Meclis’ten onay alınmadan halkın parası harcanacak.  Demokrasinin temeli bütçe hakkıdır. Halk ödediği verginin nereye harcandığını şeffaf şekilde öğrenebilmelidir.”
Son Güncelleme: 20.03.2017 21:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81