'Antalya bu yaz Rus turist kaynayacak'

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya’nın Rusya’da gelen ön rezervasyon sayılarının 2014’Ü geride bıraktığını belirterek, “Bu yıl rekor yaşarsak şaşırmayın” dedi.

'Antalya bu yaz Rus turist kaynayacak'

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya’nın Rusya’da gelen ön rezervasyon sayılarının 2014’Ü geride bıraktığını belirterek, “Bu yıl rekor yaşarsak şaşırmayın” dedi.

05 Mart 2017 Pazar 19:01
'Antalya bu yaz Rus turist kaynayacak'
Karaloğlu ayrıca, Antalya’nın 404 adet otel ve tatil köyünün olduğuna dikkat çekerek, böyle bir kapasitenin iyi kullanılması gerektiğini vurguladı.

Özel bir televizyon kanalında Antalya turizmi ile ilgili açıklamalarda bulunan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, bu sezon için turizmci ve esnafın yüzünü güldürecek veriler paylaştı. Rusya ile düzelen ilişkilerin arından 2017 yılı için büyük bir rekor geleceğini söyleyen Karaloğlu, Antalya’da 404 adet otel ve tatil köyünün olduğuna dikkat çekerek bu kapasitenin çok iyi bir şekilde kullanılması gerektiğini söyledi. Karaloğlu ayrıca, Antalya’nın deniz, kum ve güneş üçlüsünün dışında kültür, doğa ve fuar turizminde de büyük bir potansiyele sahip olduğunu kaydetti.

“MAALESEF ANTALYA’YA HAKSIZLIK YAPMIŞIZ”
Bu potansiyel karşısında “Maalesef biz Antalya’ya haksızlık yapmışız’ diyen Karaloğlu, Antalya’nın turizmde şu ana kadar sadece deniz, kum ve güneş üçlüsünü kullandığını ifade etti. Antalya’nın çok derin bir şehir olduğunu kaydeden Karaloğlu, “Antalya’da yapamayacağınız turizm çeşidi yok. Antalya’da sahilde denize girerken 30 kilometre yukarıda Saklıkent’te kayak yapabilirsiniz. Burada 22 derece sıcaklık var insanlar denize giriyor, Saklıkent’te kayak yapıyor. Bu imkan kaç şehirde var dünyada bilmiyorum. Sahilde deniz, kum, güneş avantajımız var ama hemen arkamızda uzanan Toros dağlarımız ve çok muhteşem bir Yörük kültürümüz, doğamız, macera sporu gibi bir çok alanda muhteşem bir potansiyelimiz var” dedi.

“EXPO BİTTİ AMA ŞEHRE ÇOK ŞEY KAZANDIRDI”
Antalya’nın sağlık turizminde de Türkiye’de önemli bir şehir olduğunu kaydeden Karaloğlu, “Organ naklinde Türkiye’nin bir numaralı şehridir Antalya. Bu sadece bizim yerli vatandaşlarımız için değil, yurt dışından da çok sayıda medikal sağlık hizmetlerini bu şehirden alıyor. Bir taraftan sağlık turizmi bir taraftan fuar ve kongre turizminde de Antalya’nın çok büyük bir avantajı var. Biliyorsunuz geçen sene 2016 EXPO Antalya’da yapıldı. EXPO bitti ama bu şehre çok şey kazandırdı. Şuanda EXPO alanında Avrupa’nın en büyük kongre merkezi bulunuyor. 5 bin 500 kişinin aynı anda aynı salonda etkinlik izleyebileceği bir yerden bahsediyoruz. 404 tane 5 yıldızlı oteli ve tatil köyü olan bir şehirden bahsediyoruz” diye konuştu.

“RUSYA’DAN REKOR YAŞARSAK ŞAŞIRMAYIN”
Turizmin ön rezervasyon döneminde olunduğunu aktaran Vali Karaloğlu, kayıtlara bakıldığında Rusya’yla çok iyi bir sezon geçireceklerini söyledi. En iyi sezon olarak gösterilen 2014 yılındaki sayıların şimdiden geçtiğini belirten Karaloğlu, “Turizmci arkadaşların bize ifade ettikleri en iyi sezon 2014 olarak gösteriliyor Antalya için. Şu anda 2017 için ön rezervasyon rakamları 2014’ünde önüne çıkmış durumda. Yani bu sene 2017’de Rusya’dan gelen turist sayısında rekor yaşarsak şaşırmayın. Bu rakamın üstüne çıkma ihtimalimiz çok yüksek” dedi.

“BU ŞEHİRDE TURİZM İYİYSE TÜRKİYE’DE DE İYİDİR”
Yaklaşan turizm sezonu öncesi belediye, sivil toplum kuruluşları ve turizm sektörüyle çok iyi bir çalışma içerisinde olduklarını dile getiren Karaloğlu, “ Antalya gerçekten turizmin başkenti, Akdeniz’in incisi, ülkemizin vitrini diyoruz. Bunların hepsini hak eden bir şehir. Çünkü bu ülkede satılan toplam yatağın yüzde 65’ini tek başına Antalya satıyor. Onun için bu şehirde turizm iyiyse Türkiye’de de turizm iyi demektir. O yüzden bunu mutlaka başarmamız lazım” ifadelerini kullandı.

ANTALYA İÇİN AYRI DESTİNASYON
Turizm fuarlarına da çok iyi hazırlandıklarını belirten Karaloğlu, fuarlara farklı konseptle gireceklerini ve Antalya’yı bütün olarak tanıtma noktasında bir gayretin olduğunu söyledi. Karaloğlu, bu fuarlara farklı bir konseptle gitmeye çalıştıklarını belirterek, "Artık Kültür turizm bakanlığımız da destinasyon tanıtımına ağırlık veriyor. Antalya’yı bütün olarak tanıtma noktasında bir gayreti var, bizim de o konuda görüşlerimiz, fikirlerimiz ve gayretlerimiz var. Biz antalyayı bir destinasyon olarak öne çıkarmak istiyoruz. Türkiye markası tamam ama Antalya kendi başına zaten çok güçlü bir turizm, şehir ve destinasyon markası. Bakanlığımızın desteğiyle 2017 yılı itibariyle farklı bir konseptle uluslararası fuarlarda Antalyamızı tanıtmaya çalışıyoruz" dedi.

"ALMANYA RAKAMLARI RUSYA KADAR İYİ DEĞİL"
Son olarak Almanya’nın Berlin kentinde önemli bir turizm fuarı olduğunu aktaran Karaloğlu, Rusya dışında Almanya ön rezervazyonlarında düşüş olduğunu hatırlattı. Karaloğlu, , “ Almanya'daki fuarda Antalya turizm sektörü güçlü bir şekilde bulunacak. Bizim Rusya ile birlikte en güçlü pazarımız Almanya. Almanya’da bir miktar geçtiğimiz yıl düşüşler oldu. Bu sene de Rusya kadar pozitif şeyler söyleyemiyoruz. Ama son dönemde Hollanda ile ilgili iyi rakamlar geliyor. Geçen seneye göre iyi rakamlar var, Almanya’da bir miktar sıkıntı var gibi gözüyor. Bu fuardan sonra orayla ilgili sorunu da çözmeyi temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Son Güncelleme: 05.03.2017 20:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81