'Antalya 2015 rakamlarını yakalamak üzere'

'Antalya 2015 rakamlarını yakalamak üzere'

16 Haziran 2017 Cuma 21:45
'Antalya 2015 rakamlarını yakalamak üzere'
Adalet ve Kalkınma Partisi Antalya Milletvekili Uslu, Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşmesi ile Antalya’ya gelen Rus turist sayısının 2015 yılının rakamlarını geçtiğini belirterek, “Rus turistler Türkiye için çok önemli, Antalya için çok çok daha önemli” dedi. Antalya'nın 2015'teki ziyaretçi rakamlarına ulaşmak üzere olduğunu belirten Uslu, Alman turistlerin her şeye rağmen Türkiye'den vazgeçmediklerini; ilişkilerin düzelmesi ve Türkiye'nin sunduğu iyi hizmetin kaybı absorbe edeceğini kaydetti. 
AKP Antalya Milletvekili Atay Uslu, Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşmesi ile birlikte turizm sektöründeki gelişmeleri Sputnik'ten Yurdagül Şimşek'e değerlendirdi.
Antalya'nın turizmin başkenti olduğunu, Türkiye'de de en önemli turizm merkezi olduğunu kaydeden Uslu, uluslararası ilişkiler ve konjonktürlerin turizmi hızlı ve yakından etkilediğini söyledi.
Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizinin turizmi etkilediğini kaydeden Uslu, "Nitekim Kasım 2015'te uçak düşürülmesi hadisesinden sonra 2016 yılında Antalya özellikle Rus turistler açısından neredeyse sıfıra yakın bir sonuçla turizmi geçirdi maalesef. Ama hem uluslararası ilişkilerin düzelmesi hem konjonktür inşallah turizmde tekrar eski günleri geri getirdi diye düşünüyoruz" dedi. Uslu sözlerini şöyle sürdürdü:
‘RUS TURİSTLER TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ, ANTALYA İÇİN ÇOK ÇOK DAHA ÖNEMLİ'
"2015'te Antalya'ya Haziran'ın 15'i itibarıyla toplamda 530 bin Rus turist gelmişti. Uçak düştükten sonra yani 2016 yılı içerisinde Haziran 2016 tarihine kadar sayı 12 bin. Yani 530 binden 12 bine düştü, neredeyse sıfıra düştü, 500 bin turist gelmedi. Bu yıl ise bu rakam sevinerek ifade etmek istiyorum 2015'i geçti, bugün itibarıyla 570 bin Rus turist Antalya'ya geldi ve artarak gelmesini, devamını bekliyoruz. Bu bizim için önemli, Antalya ve Türkiye turizmi için önemli. Türkiye'ye gelen Rus turistlerin ortalama yüzde 75-80'lik kısma Antalya'ya geliyor. Yani Rusya Türkiye için çok önemli, Rus turistler bizim için çok önemli ve Antalya turizmi için çok çok daha önemli, bunu onun için ifade ettim.
'ANTALYA TURİZMİ 2015 RAKAMLARINA ULAŞMAK ÜZERE'
2015'te 15 Haziran itibarıyla yaklaşık olarak 3 milyon civarında turist Antalya'ya gelmiştir. Bu sayı 2016'da 1 milyon 700 bine düştü, yani yüzde 40'lık bir düşüş yaşadık. Ama bu yıl bu sayı 2 milyon 500 bin, 2015 rakamlarına ulaşmak üzereyiz."
'KRİZ BİZE GÖSTERDİ Kİ...'
Atay Uslu, Antalya'da geçen yıl yaşanan krizden sonra turizmde tek bir pazara bağlı olmanın yanlış olduğunu gördüklerini de söyledi. "Sektör bunu gördü, siyasetçiler olarak biz gördük, hükümetimiz gördü, bakanlığımız gördü" diyen Uslu, turizmi çeşitlendirme konusunda 2015 yılında yoğun bir şekilde çalıştıklarını, Rusya dışındaki pazarlarda da çalışmaya başladıklarını söyledi. Uslu, şöyle devam etti:
"Hindistan pazarı ile gidip görüştük. Özellikle Hindistanlıların düğünlerini Antalya otellerinde yapması konusunda çalışma yaptık. Yine Orta Doğu pazarının Türkiye'ye kayması konusunda  ve Arap ülkelerindeki turistlerin de Antalya'ya gelmesi konusunda çalışmalar yaptık. Turizmde ‘nasıl olsa Ruslar geliyor' anlayışı 2015 yılı için diyorum bize bir ders oldu. Bu dersten biz sonuçları aldık. Artık turizmi çeşitlendirme anlamında, turizmi yeniden değerlendirme anlamında 2016-2017 yılında yeni çalışmalar yapıyoruz. Sonuçlarını da almaya başladık."
HİNDİSTAN'DAN DÜĞÜN TURİZMİ
Hindistan'dan yeni yeni düğün rezervasyonları olduğunu kaydeden Uslu, "Hindistanlılar için düğün çok önemli, bir akşamlık düğün düşünmeyin, günlerce haftalarca düğün yapıyorlar. Düğünlere çok önem veriyorlar. Bunları da belli yerlerde yapıyorlar, ‘gelin Türkiye'de yapın otellerimiz bu anlamda bu konfora sahip' dedik" diye konuştu. Uslu, Hindistan'ın geliri yüksek olanların her yıl düğün ve turizm faaliyetleri için birkaç defa yurt dışına gittiklerini söyledi.
'ALMANLAR HER ŞEYE RAĞMEN...'
Peki Antalya için Avrupa pazarı ne durumda? Türkiye'nin bazı Avrupa ülkeleri ile yaşadığı gerilim turizmi olumsuz etkiledi mi? Uslu, Avrupa pazarında bir düşüş olduğunu ifade ederek, "Ülke ülke değerlendirecek olursak İngiltere ve İskandinavya pazarı iyi. Özellikle İngiltere pazarı iyi herhangi bir düşüş yok. Ancak Almanya ile ilişkilerimiz biliyorsunuz biraz sıkıntılı. Bunun turizme etkisi var. Alman turistlerin gelişinde bir yavaşlama var. Alman turizm acentelerinin Almanların ısrarla her şeye rağmen Türkiye'ye gelmek istediklerini ifade ettiklerini gördüm, değerlendirdim, bir uluslararası turizm dergisinde okudum. Başka ülkelere gittiklerinde özellikle verilen hizmetlerden memnun olmadıklarını ifade ediyorlar. Türkiye'de hala ısrar ediyorlar. Küçük bir düşüş var ama uluslararası ilişkilerin düzelmesi, bizim hizmetlerimizin iyi olması absorbe edecektir" diye konuştu.
Uslu, daha önce Antalya bölgesine İsrail'den turist geldiğini, İsrail ile yaşanan krizle bu pazarın da adeta kapandığını, ancak bu ülke ile başlatılan normalleşme süreciyle birlikte İsrail pazarında da bir hareketlenme olduğunu söyledi.
 
Son Güncelleme: 16.06.2017 21:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81