'Alanya'ya örnek bir plaj açıyoruz'

KADEM Yüksek Öğrenim Kız Yurdu'nda öğrencilerle buluşan Başkan Menderes Türel, "Kadınlarımıza anayasada ayrıcalık tanıdığımızda bunu bile suistimal ve provoke etmeye çalıştılar.

'Alanya'ya örnek bir plaj açıyoruz'

KADEM Yüksek Öğrenim Kız Yurdu'nda öğrencilerle buluşan Başkan Menderes Türel, "Kadınlarımıza anayasada ayrıcalık tanıdığımızda bunu bile suistimal ve provoke etmeye çalıştılar.

11 Kasım 2016 Cuma 19:59
'Alanya'ya örnek  bir plaj açıyoruz'
KADEM Yüksek Öğrenim Kız Yurdu'nda öğrencilerle buluşan Başkan Menderes Türel, "Kadınlarımıza anayasada ayrıcalık tanıdığımızda bunu bile suistimal ve provoke etmeye çalıştılar. Önyargılar bizi yıldıramaz. Bunun en canlı örneğini Antalya'ya Kadınlar Plajı'nı açtığımda yaşadım ama hiç önemsemedim ve şimdi Alanya'da da bir kadınlar plajının temelini attım" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, KADEM Antalya Yüksek Öğrenim Kız Yurdu'ndaki öğrencilerle bir araya geldi. Kadınlara yönelik hizmetlerini anlatan Başkan Türel, öğrencilerin sorularını yanıtladı. KADEM Antalya İl Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş ile Yurt Müdürü Sevim Kürklü'nün de hazır bulunduğu buluşmaya öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. KADEM'i çok önemsediğini belirten Başkan Türel, kadınların toplumdaki yerini güçlü bir şekilde alabilmesi için çok başarılı çalışmalar yaptığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nde Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı koltuğunda bir kadının oturduğunu, 3 kadın daire başkanının görev yaptığını aktaran Başkan Türel, "Kadınlara yönelik birçok projemiz var. Kadın istihdamı ve girişimciliği ile ilgili bir sosyal projemiz başlayacak. Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi'nde anneler ve çocuklar çok önemli destekler alıyorlar. ASMEK'lerimiz Antalya'nın en büyük okulu. Senede 17 bin mezun veriyor. Yüzde 70'i hanımefendi" diye konuştu.
'YASAKLARLA MÜCADELE EDİYORUZ'
KADEM'i çok önemsediğini belirten Başkan Türel, kadınların toplumdaki yerini güçlü bir şekilde alabilmesi için çok başarılı çalışmalar yaptığını söyledi. AKP'nin de kuruluşundan itibaren yasaklarla mücadele ettiğini ve özgürlüklerin güçlendirilmesi için çalıştığını ifade eden Türel, "Bizim Türkiye'nin kalkınma hamlesi içinde yaptığımız en önemli işlerden bir tanesi ekonomik kalkınmayı manevi kalkınmayla birlikte yapmamız olmuştur. Toplumumuzun, gençlerimizin ahlaklı bir birey olmasını sağlayacak çağdaş, kalkınmış bir ülke modeli ile birlikte, toplumun maneviyatını güçlendirmek ve geleceğe daha emin adımlarla ilerlemek istiyoruz. O yüzden özgürlüklerin güçlendirilmesi için yasaklarla mücadele diyoruz. Biz özgürlükleri güçlendiriyorken Türkiye'de hep yanlış anlaşıldık. Kadınlarımıza anayasada ayrıcalık tanıdığımızda bunu bile suistimal ve provoke etmeye çalıştılar" dedi.
'ÖNYARGILAR BİZİ YILDIRAMAZ'
Bunun en canlı örneğini Antalya'ya Kadınlar Plajı'nı açtığında yaşadığını anlatan Başkan Türel, "Neymiş, kadınlara ayrıcalıklı bir plaj yapılamazmış. Bu, kadını ötekileştirmekmiş. Hiç önemsemedim ve şimdi Alanya'da da bir kadınlar plajının temelini attım. Finike'yle Demre arasında batıdaki ilçelerimiz için de bir tane daha yapıyorum. Bugün Kadınlar Plajı'na giden misafirlerimiz, oradaki hatıra defterine 'Allah senden razı olsun, iyi ki yapmışsın' diyor. Tabi oradaki rahatlığı dışarıda bulabilmek mümkün değil. Siyasi fanatizm yaşayan, farklı partilerden kadınlar da oraya gidiyor, çok memnunlar. Gayrimüslimler oraya gidiyor. Sadece Kadınlar Plajı'ndan istifade etmek için Antalya'ya gelenler olmaya başladı. Hani kadınlar plajı bu toplumu ayrıştıracaktı. Müslüman'ı, gayrimüslimi, inanmışı, ateisti, AKP'lisi, CHP'lisi, MHP'lisi orada çok mutlu, kaynaşmış durumda. Demek ki Kadınlar Plajı bu toplumu ayrıştırmaz birleştirirmiş. Dolayısıyla toplumda kadının değerini bulması gereken hususlarda önümüze öcü gibi sunulan önyargılardan dolayı yapacağımız işten yılmayacağız" diye konuştu.
Son Güncelleme: 12.11.2016 00:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81