'Alanya esnafında yılgınlık var'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, gündemi değerlendirdi.

'Alanya esnafında yılgınlık var'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, gündemi değerlendirdi.

19 Nisan 2017 Çarşamba 23:08
'Alanya esnafında yılgınlık var'
Referandum sürecinin sona erdiğini söyleyen Takavut, "Şimdi yerele dönerek Alanya'nın özellikle turizm sezonunun yavaş yavaş başlaması nedeniyle ekonomik konuları ve işsizliği dillendirmek gerekecek. Alanya'da milliyetçi ve sosyal demokrat kesimden hayır oyu veren tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum. Evet oyu veren vatandaşlara da saygımız var. Burada referandum süreci bitti. Artık Alanya halkı önünde başlayacak olan turizm sezonunda ne yapacağını düşünmeye başladı. Yapılan çalışmalar şunu gösteriyor. 2017 yılının çok iyi geçmeyeceğini ve 10 Nisan'dan itibaren rezervasyonların aşağı yukarı yüzde 15 düştüğünü gördük. Rezervasyonlarda müthiş bir gerileme oldu. Burada Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) açıklamaları da var. Onlar bizim içimizi rahatlatıyor ama kötümser tabloları da var. Şu anda ülkede işsizlik yüzde 13 rakamını gördü. Çok ciddi bir rakam. Çünkü üretim yok. Üretim olmayınca istihdam sahaları oluşturamıyorsunuz. İstihdam sahaları oluşturamadığınız zaman da muhakkak böyle yüzde 13 gibi rakamlar karşınıza çıkıyor. Alanya için de bu geçerli" dedi.
'ARTIK HERKES İŞİNE BAKMALI'
Alanya'da yaklaşan turizm sezonuyla ilgili esnafların hummalı bir çalışma içerisinde olmadıklarını belirten Takavut,"Bir yılgınlık var. Bu yılgınlığın nedeni de önünü görememek. Yeni bir aldığım habere göre Pegas, zannedersem doğrudan doğruya Moskova, St. Petersburg'dan charter seferleriyle doğrudan Gazipaşa-Alanya Havalimanı'na (GZP) uçak indirecek. Anex de indirecek. Bu da sevinidirici bir haber. Büyük şirketlerin GZP'ye doğrudan iniş yapmaları Alanya'nın menfaaatine olacaktır. Çünkü ilk kapı Alanya. Biz de bu konuda bir şey olursa tüm otelciler, turizmciler destek verecektir. Ancak hükümetten de şunu istiyoruz. Söz verildiği halde Alanya'nın hem doğusunda, hem batısında  golf sahaları yapalacaktı. Bunlar meydanda söylendi. Hemen açılacağı anlatıldı. Şimdi bakıyorum golf sahalarına bir çivi çakılmamış. Futbol sahaları açılacaktı. Hiçbir yerde futbol sahası açılmadı. Sezon başladı. Bu nedenle buradan çağrımı yapıyorum. Golf turizmi pahalı bir turizm. Normal amaçla gelen misafirler haftada 700 dolar bırakıyorsa, golf turizmi için gelenler 2000-2500 dolar arasında para bırakıyor. Bu ciddi bir rakam. Yetkililere çağrım. Bu sahaları hemen hayata geçirin. Bir de sağlık turizmi var. Sağlık turizmiyle ilgili ciddi girişimler yapılması, krediler verilmesi lazım. Yatırımcının önü açılması lazım. En önemli şey ülkemizde güvenlik meselesi. Eğer dış ülkelerin gözünde Türkiye güvenli bir ülke konumuna gelirse, o zaman ülkede turizm patlaması bile olabilir. Yabancıların en büyük endişeleri güvenlik meselesi. Umarım bu sezon herkesin yüzünü güldürür. Herkese tavsiyem bu süreç bittikten sonra işlerine bakmaları. Bizler de bir siyasi partinin yöneticileri olarak da turizmcilerin sıkıntılarını yakından takip edeceğimizi söylemek istiyorum" diye konuştu. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 19.04.2017 23:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81