'Ahım şahım bir Rus akını yok!'

'Ahım şahım bir Rus akını yok!'

12 Temmuz 2017 Çarşamba 20:39
'Ahım şahım bir Rus akını yok!'
Gazipaşa Havalimanı'nında bu yıl iç hatlarda artış olurken, dış hatlar ise adete sinek avladı. Dış hatlarda geçen yılın rakamlarına bile ulaşılamazken Rus turistler umulanı veremedi. 
 
TAV Gazipaşa İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı, 2017 Temmuz ayı itibari ile Gazipaşa-Alanya Havalimanı'na gelen yolcu sayısı konusunda açıklamalarda bulundu. Rakamların beklenilenin çok altına kaldığına dikkat çeken Aşıklı, acentaların 'Yolcu var uçak yok' iddiaları konusunda ise, henüz kendilerine resmi yollardan böyle bir bilgi gelmediğini aktardı. 
RUSLAR GEÇEN YIL İLE BAŞA BAŞ GİDİYOR
Rus turist sayısının geçen yıl ile başa baş gittiğini ifade eden Aşıklı, "Öyle medyada yapılan açıklamalar gibi ahım şahım bir Rus turist akını yok. Yabancı turistler geliyor ancak geçen yılların rakamlarına göre dış hatlarda büyük bir düşüş yaşandı. Ruslar ise geçen yılın rakamları ile hemen hemen başa baş durumda. Öyle basında söylenildiği gibi bir artış yok." şeklinde konuştu.
İÇ HATLARDA ARTIŞ VAR 
İç hatlarda her geçen yıl daha iyiye gittiklerini kaydeden Aşıklı, "İç hatlarda 2016 yılına göre yüzde 13, 2015'e göre yüzde 28 daha iyiyiz. Yerli turizm Alanya ve bölgesinde gelişim gösteriyor." dedi.
DIŞ HATLARDA ÇOK KÖTÜYÜZ 
Turizmde art arda yaşanan krizlerin yaralarının halen sarılmadığını da söyleyen Aşıklı şöyle konuştu; "Bunlar yavaş yavaş olacak şeyler. Dış hatlarda 2016'ya göre yüzde 8 kötüyüz. 2015'e göre yüzde 
39 kötüyüz. İç hatlarda bir sorunumuz yok. Ancak rakamlardan da görüldüğü gibi dış hatlarda malesef kötüyüz. Avrupa ve Rusya'dan beklenilen turist gelmedi." 
EN RAHAT HAVAALANI BİZİZ
Turistlerin rahatlığı ve kolaylığı açısından Türkiye'de ki en hızlı havaalanının, Alanya Gazipaşa Havalimanı olduğunu üstüne basa basa tekrarlayan söyleyen Aşıklı şunları söyledi; "Bu düşüş rakamlarının bizim havaalanımız ile bir ilgisi yok. Tam tersi Türkiye'nin en hızlı iniş ve çıkış yapılan havaalanı Gazipaşa-Alanya Havalimanı. Hem Avrupalı hem de Rus turistler buradan çok memnun. Çünkü uçaktan inen bir turist yarım saat içinde denizinde olabiliyor. Havaalanımızdan Uçaktan inişinin ardından turistler anında havaalanından çıkabiliyorlar. Bu konuda gerekli personel sayımız fazlasıyla var. Kolaylıklar açısından bizim havaalanımız diğer havaalanlarından çok daha avantajlı. Yolcuların tercih ettiği bir havaalanı. Bir turist uçaktan indiğinde hemen valizini alıp en kısa sürede otobüsüne binerek oteline hareket edebiliyor. Diğer havaalanlarında bu 1 ile 2 saat sürebiliyor. Bizde ise bu süre 15 dakika. Hatta bu bir rekor." 
14 HAVAYOLU ŞİRKETİ UÇUŞ YAPIYOR
Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na 14 havayolu şirketinin uçuş yaptığını belirten Aşıklı, "Şu anda havaalanımıza iç ve dış hat dahil 14 havayolu şirketi yolcu getirip götürüyor. Hepside çok memnun. Yılda 1.5 milyon yolcu kapasitemiz var. Ancak bu yıl öyle aman aman bir turist beklenmiyor. Bu rakamlara ulaşmamız çok zor. Şu ana kadar ki iç hatlarda ki yolcu sayımız 235 bin 327. Dış hatlarda ise 130 bin 085. Toplamda ise bu rakam 365 bin 412." dedi.
Son Güncelleme: 12.07.2017 20:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81