'3 günde sonuç almaya başladım'

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Ortopedi ve Travmatoloji Servisi’nde asistan hekim olarak çalışan Ufuk İğdeli, 5 yıldır birlikte yaşamak zorunda kaldığı egzamaya, Alanya’da gördüğü tedavi ile veda etti.

'3 günde sonuç almaya başladım'

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Ortopedi ve Travmatoloji Servisi’nde asistan hekim olarak çalışan Ufuk İğdeli, 5 yıldır birlikte yaşamak zorunda kaldığı egzamaya, Alanya’da gördüğü tedavi ile veda etti.

18 Ekim 2016 Salı 21:49
'3 günde sonuç almaya başladım'
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Ortopedi ve Travmatoloji Servisi’nde asistan hekim olarak çalışan Ufuk İğdeli, 5 yıldır birlikte yaşamak zorunda kaldığı egzamaya, Alanya’da gördüğü tedavi ile veda etti. Egzama nedeniyle çeşitli tedavi yöntemleri denediğini söyleyen İğdeli, aldığı tedaviler sırasında hastalığının azaldığını ancak zamanla yeniden nüksettiğini kaydetti. Sosyal medya üzerinde egzamayla ilgili araştırma yaptığı sırada Dr. Recep Çelik ve egzama üzerine yaptığı çalışmalardan haberdar olduğunu anlatan İğdeli, “Çelik’in yaptığı tedavileri ve tedavi sonucunda şifa bulan hastaların videolarını izledim. Hasta yorumlarını okudum. Kendisiyle telefonla görüştükten sonra Alanya’ya gelmeye karar verdim. 5 yıldır egzamayla yaşıyorum.

'KIZARIKLIKLAR AZALMAYA BAŞLADI'
Sonuçta bu camianın içerisindeyim. Her türlü tedaviyi denedim, ancak netice alamadım. Yaralarım öncesinde azalıyor gibi görünse de artarak devam etti ve zamanla tüm vücuduma yayıldı. Çalışamayacak düzeye geldim. Recep bey egzama tedavisinin mümkün olduğunu söyledi ve kendisine güvenerek Alanya’ya geldim. Bu hastalık kaşıntı ve kızarıklıkla başladı. Zaman içinde kişisel işlerimi yapmakta zorlanmaya başladım. Duş almak benim için işkenceye dönüşmüştü. Her elimi yıkadığımda kaşıntım ve kızarıklığım artıyordu. Güneşte dışarı çıkamıyordum, sürekli gölgede yürümek zorunda kalıyordum. Sıcak ortamlarda bulunamıyordum. Bir insanın günlük aktivitesi ne düzeyde ise ben onu minimuma indirmek zorunda kalıyordum. Hastalığın fiziksel yansımalarının yanısıra psikolojik yansımaları da oldu. En kötüsü de umutsuzluk ‘Ben artık bu hastalıkla yaşamak zorundayım, bunun tedavisi yok. Azalsa da geri gelecek’ psikolojiyle yaşıyorsunuz. Hastanede çalışırken hastalarım ellerimde ve kollarımdaki yaraları görüyorlardı. Onlara egzama hastası olduğumu ve bunun bir tedavisi bulunmadığını anlatıyordum. Ancak buraya geleli 12 gün oludu ve ben 3. günde sonuç almaya başladım. Öncelikle diyetimden bazı besinleri çıkardık ve akupunkturla tedaviyi destekledik. 3. günde kızarıklıklarım azalmaya başladı. 10. günde tamamen rahatladım. Tedavim devam ediyor. Şu an herhangi bir şikayetim yok. Yaralarım gittiği için aksine çok mutluyum. Recep beye teşekkür ediyorum” dedi.  

'TAKİP 5-6 AY SÜRECEK'
Uyguladığı tedavi hakkında bilgi veren Dr. Recep Çelik ise, hastanın kendisine geldiğinde vücudunun her yerinde kızarıklıklar, yanma ve kaşıntı vardı. Öncelikle hastayı rahatsız, alerjiye neden olan gıdaları yaptığımız testle belirledik. Ardından bu gıdaları besin listesinden çıkartarak akupunkturla vücudun bozulan dengesini yeniden düzenledik. 10 gün içerisinde ciddi anlamda yol kat ettik. Tabi tedavimiz bitmiş değil. Takibimiz 5-6 ay sürecek. Hasta bir taraftan egzamalı bir hasta, bir taraftan da hekim. Hekim olduğu için tedavi olacağı sıradan hastalara göre oldukça yüksek. Üniversitede üst düzey bir öğretim görevlisine de kendisini gösterebilecek bir hastamız kendisi.  Ama sonuç olarak beni aradı. Gelirse kendisine yardımcı olacağımı söyledim ve geldi. Uyguladığımız tedavinin sonunda kızarıklıklar geçti. Akapunturla hafif bir denge düzenlemesi de yaptığımız sürece tamamen iğleşir.

'İYİLEŞMEYECEK HASTA VARSA BEN BU İŞİ BIRAKIRIM'
Egzamanın bir kaç tipi var. Birincisi alerjik; hastanın anneden ve babadan aldığı genetik yapı ve yediği besinlerle şekillenir. Bu çok hızlı cevap verir. İkincisi ise özellikle vücudun dengesinin  bozulmasına bağlıdır. Vücutta deri altında dolaşması gereken sıvının belli bölgelerde birikmesiyle ortaya çıkar. Bu biraz daha zor iğleşir ama iğleşir. Egzama kesinlikle iğleşir. Kiminde bir ayda kiminde 6 ayda iğleşir. İğleşmeyecek hasta varsa ben bu işi bırakırım” diye konuştu.
Son Güncelleme: 18.10.2016 21:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81